h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İstanbul Boğazı geçişi sırasında arıza yaşayan bir yakıt tankeri haberleniyor.

İstanbul Boğazı geçişi sırasında arıza yaşayan bir yakıt tankeri haberleniyor.

Liberya bayraklı Peria isimli yakıt tankeri, İstanbul Boğazı geçişi sırasında arızalandı ve Boğaz trafiği geçici olarak kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tankere müdahale ediyor. Devam eden çalışmalar sonucunda Boğaz trafiği normale dönecektir.

İstanbul Boğazı’nda Arızalanan Yakıt Tankeri Nedeniyle Trafik Kapatıldı

Rusya’dan İzmir’e yol alan Liberya bayraklı Peria adlı yakıt tankerinin İstanbul Boğazı geçişi sırasında arıza yaşandı. Olayın ardından boğazda çift yönlü gemi trafiği geçici olarak durduruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri hızlı bir şekilde harekete geçerek, geminin bulunduğu Yavuz Sultan Selim Köprüsü yakınlarında demir atması durumuna müdahale etti. Tankere müdahale etmek üzere 3 römorkör gönderildi ve çalışmalar hala devam ediyor.

Rumeli Kavağı’nda esnaflık yapan Doğan Arslan, yaşanan olay hakkında şunları söyledi: “Sabah saatlerinde burada kahvaltı yaparken arkadaşlarımız gemide bir sorun olduğunu fark etti. Bir süre ilerledikten sonra tamamen durdu. Kıyı emniyeti ekipleri hemen yanına geldi ve yakınında bulunan diğer tekneleri tahliye ettiler. Biz de merakla durumu takip ediyoruz.”

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Rusya’dan İzmir’e seyir halindeyken İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkisinde bulunan PERIA adlı tankerin demir atması nedeniyle, İstanbul Boğazı’ndaki gemi trafiği geçici olarak askıya alınmıştır. Kuruluşumuz römorkörleri ve tahlisiye botları tankere müdahale etmektedir.”

Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Bafdik bölgelerinde 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

Sıradaki haber:

Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Bafdik bölgelerinde 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.