h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İsrail’in Şam saldırısında can kaybı 5’e ulaştı

İsrail’in Şam saldırısında can kaybı 5’e ulaştı

İsrail tarafından Suriye'nin başkenti Şam'ın batısında düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu askeri danışman sayısı 5'e yükseldi. İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıya İran tepki gösterdi ve uluslararası kuruluşların kınamalarını istedi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu saldırıya karşılık verme hakkını sakladıklarını belirtti.

İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’ın batısındaki bir binaya düzenlediği hava saldırısı sonucunda hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu askeri danışmanı sayısı 5’e yükseldi. Saldırının gerçekleştiği El Mazze Mahallesi’nde can kaybı artarak devam ediyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Siyonist İsrail rejiminin Şam’a yönelik saldırısında 4 üst düzey askeri danışmanımız hayatını kaybetti, ağır yaralanan Muhammed Emin Samadi de kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Şu ana kadar 5 askeri danışmanımız hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı. Saldırıda hayatını kaybeden 4 askeri danışmanın isimleri ise Hüccetullah Ümidzade, Ali Ağazade, Hüseyin Muhammedi ve Said Kerimi olarak belirlendi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail’in Şam’a yönelik saldırısını kınayarak, bu saldırının suç ve terörist bir eylem olduğunu vurguladı. Kenani, tüm ülkelerin ve BMGK gibi bölgesel ve uluslararası kuruluşların saldırıya tepki göstererek kınamaları gerektiğini belirtti. İran’ın bu saldırıyı siyasi, hukuki ve uluslararası düzeyde takip edeceğini söyleyen Kenani, “Bu rejime uygun bir zamanda ve yerde karşılık verme hakkımızı saklı tutuyoruz” şeklinde konuştu.

İspanyollar Filistin’e olan desteğini yürüyüşle gösterdi

Sıradaki haber:

İspanyollar Filistin’e olan desteğini yürüyüşle gösterdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.