h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İsrail, Gazze’deki mezarlığı kontrol etmek bahanesiyle gerçekte esirleri bulmak için tahrip ettiğini kabul etti

İsrail, Gazze’deki mezarlığı kontrol etmek bahanesiyle gerçekte esirleri bulmak için tahrip ettiğini kabul etti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki bir mezarlığı kazarak ölen esirlerin cesetlerini bulduğunu ve tahrip ettiğini itiraf etti. İsrail güçleri, Han Yunus kentindeki mezarlığa girerek mezarları kazdı ve cansız bedenleri çıkardı. İsrail Savunma Kuvvetleri, cesetlerin bulunmasının önemli bir görev olduğunu belirtirken, operasyonun saygı çerçevesinde yürütüldüğünü iddia etti. Ancak, mezarlıkta çekilen görüntüler ve fotoğraflar, ağır hasarın olduğunu gösterdi. Bu saldırılar uluslararası hukuka göre savaş suçu olarak kabul ediliyor.

İsrail Ordu, Gazze Şeridi’nde öldürülen esirlerin cesetlerini bulmak için bir mezarlığı kazarak tahrip ettiğini ve bu durumu itiraf etti.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentine yapılan saldırılarını yoğunlaştıran İsrail Ordu, şimdi de mezarlıklara yönelik saldırılara başladı. İsrail güçleri, iş makineleriyle Nasır Hastanesi yakınlarındaki bir mezarlığa girdi ve mezarları kazarak ölülerin cesetlerini çıkardı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, ordunun Gazze’de öldürülen esirlerin cesetlerini bulmak ve ülkeye geri getirmek için mezarlığı kazdığı kabul edildi. Açıklamada, cesetlerin bulunması operasyonunun İsrail ordusunun en önemli görevlerinden biri olduğu belirtilirken, cesetlere saygı gösterilerek ve kimlik belirleme süreci profesyonel koşullarda gerçekleştirilerek güvenli bir alan oluşturulduğu iddia edildi. Ancak mezarlıkta çekilen görüntüler ve fotoğraflar, ciddi hasarı ortaya koyarak İsrail’in açıklamasını yalanladı. Uluslararası hukuka göre, mezarlıklara yönelik kasıtlı saldırılar, istisnai durumlar haricinde savaş suçu olarak kabul ediliyor.

İsrail ordusunun Salı akşamı Nasır Hastanesi’ne doğru ilerlemesinden sonra, hastanede bulunan yaklaşık 7 bin kişi kaçmaya başlamıştı.

Aydın’da Asayiş Şube ekipleri, yeni yıla hızlı bir giriş yaptı

Sıradaki haber:

Aydın’da Asayiş Şube ekipleri, yeni yıla hızlı bir giriş yaptı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.