h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İspanyollar Filistin’e olan desteğini yürüyüşle gösterdi

İspanyollar Filistin’e olan desteğini yürüyüşle gösterdi

İspanya'nın çeşitli şehirlerinde, Barselona başta olmak üzere 70'ten fazla şehirde Filistin'e destek yürüyüşleri düzenlendi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto eden binlerce gösterici, Filistin halkının özgürlüğünü ve uluslararası yardımları talep etti. Madrid'de düzenlenen yürüyüşte ise İsrail'i eleştiren sloganlar atıldı. Bu protestolarla birlikte Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in fotoğrafı altında yer alan "Bayan Soykırım" yazısı dikkat çekti.

İspanya’nın Barselona şehri ve diğer 70’ten fazla şehirde, Filistin’e destek amacıyla yürüyüşler düzenlendi. Bu yürüyüşler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını protesto etmek için gerçekleştirildi.

Barselona’da bulunan Sants İstasyonu’ndan İspanya Meydanı’na kadar binlerce Filistin destekçisi bir araya geldi ve Filistin halkının özgürlüğü için uluslararası topluma çağrıda bulundu. Göstericiler, “Nehirden denize Filistin özgür olacak” ve “İsrail’e yaptırımlar nerede” sloganları atarak, çocukların öldürülmesinin bir savunma olmadığını ve özgür bir Filistin talep ettiklerini vurguladı. Ayrıca, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in resminin altında yer alan “Bayan Soykırım” yazan bir pankart da dikkat çekti.

Madrid’de gerçekleştirilen yürüyüşte de binlerce Filistin destekçisi, “İsrail öldürüyor, Avrupa destekliyor” ve “Orası bir hastaneydi, askeri üs değil” sloganlarını dile getirdi. İsrail’in acımasız saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen bu yürüyüşler, dünya genelindeki Filistin’e destek hareketine bir örnek teşkil etti.

Edirne’de Polis Aracı ile Otobüs Kaza Yaptı: Polislerden 10’u, Toplamda 11 Yaralı Var

Sıradaki haber:

Edirne’de Polis Aracı ile Otobüs Kaza Yaptı: Polislerden 10’u, Toplamda 11 Yaralı Var

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.