h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İran Devrim Muhafızları Ordusu’na ait Albay, Pakistan sınırındaki bir çatışmada hayatını kaybetti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na ait Albay, Pakistan sınırındaki bir çatışmada hayatını kaybetti.

İran'ın Pakistan sınırında bulunan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu Albay Hüseyin Ali Cavdanfer, silahlı saldırı sonucu öldü. Saldırının Ceyş'ul Adl örgütüyle yaşanan çatışmaların ardından gerçekleştiği belirtildi. İran, dün Pakistan'a füze ve İHA saldırısı düzenlemişti. Saldırıda 2 çocuk hayatını kaybetti. Öncesinde ise İran, Suriye ve Irak'a hava saldırıları gerçekleştirmişti.

İran’ın Pakistan sınırında bulunan Sistan ve Belucistan eyaletinde, Devrim Muhafızları Ordusu’na mensup Albay Hüseyin Ali Cavdanfer, silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Sistan ve Belucistan eyaleti, ülkenin güneydoğusunda yer almaktadır. Bugün içerisinde, Ceyş’ul Adl adlı örgüt ile Rask bölgesinde çatışmalar yaşanırken, Albay Cavdanfer, devirye görevinden dönerken kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü.

İran, dün Pakistan’a füze ve İHA saldırısı düzenlemişti.

İran, sınır bölgesinde güvenlik güçlerini hedef alan Ceyş’ul Adl örgütünün Belucistan eyaletine bağlı Panjgur bölgesinde bulunan 2 üssüne füze ve İHA saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, hava saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 3 çocuğun da yaralandığını duyurdu. Pakistan, bu saldırıyı “egemenlik ihlali” olarak değerlendirdi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne şikayette bulunacağını açıkladı. Daha sonra Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Tahran Büyükelçisi Muhammad Mudassir Tipu’yu geri çağırma kararı aldığını duyurdu.

İran, öncesinde Suriye ve Irak’a da saldırmıştı.

İran, önce Irak ve Suriye’ye hava saldırıları düzenledi. Suriye’de, terör örgütü DEAŞ’a ait hedeflerin vurulduğu belirtildi ve Irak’ın kuzeyindeki Erbil kenti üzerinde bulunan, İsrail istihbarat servisi MOSSAD ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir karargahın balistik füzelerle hedef alındığı ifade edildi.

Hatay’da aranan 4 şüpheli çeşitli suçlardan dolayı gözaltına alındı ve tutuklandı.

Sıradaki haber:

Hatay’da aranan 4 şüpheli çeşitli suçlardan dolayı gözaltına alındı ve tutuklandı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.