h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Irak’ta koalisyon güçlerinin üssüne düzenlenen saldırıda 1 kişi yaralandı

Irak’ta koalisyon güçlerinin üssüne düzenlenen saldırıda 1 kişi yaralandı

Irak Başbakanı, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü'ne yapılan füze saldırısında bir askerin yaralandığını açıkladı. Saldırı sonucunda üsse bağlı bir karargah da hasar gördü. Irak ordusu, saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak için araştırmalar başlattı. Irak ve Suriye'de ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldırılar son dönemde artış gösterdi. Ekim ayından bu yana Irak ve Suriye'de konuşlu olan ABD ve koalisyon güçlerine 140'tan fazla saldırı düzenlendi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü’ne düzenlenen füze saldırısı hakkında açıklama yaptı. Anbar ilinde gerçekleşen saldırıda, Irak ordusundan bir asker yaralandı. Ayn el-Esed üssünde bulunan 29. Tugay 7. Tümen karargahı yakınına düşen birkaç füze sonucunda askeri birimde hasar meydana geldi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için araştırmalar başlatıldı.

Ayn el-Esed üssü, Irak ordusunun karargahı ve askeri eğitim merkezinin de bulunduğu bir noktadır. Bu saldırılar Ekim ayında başlayan İsrail-Filistin çatışmasıyla birlikte ABD ve koalisyon güçlerine yönelik artmıştır. ABD Savunma Bakanlığı’nın son açıklamasına göre, Ekim ayından bu yana Irak ve Suriye’deki ABD ve koalisyon güçlerine yönelik 140’tan fazla saldırı düzenlenmiştir.

Şişli’de AVM’de dehşet anları kamerada: Otomobille yürüyen merdivene daldı, 8 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

Sıradaki haber:

Şişli’de AVM’de dehşet anları kamerada: Otomobille yürüyen merdivene daldı, 8 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.