h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki hedeflere yönelik hava saldırısında 25 nokta etkisiz hale getirildi.

Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki hedeflere yönelik hava saldırısında 25 nokta etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik hava harekatında 25 hedef imha edildi ve çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Harekat, PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurlara karşı gerçekleştirildi. Teröristlerin kullandığı mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu ve barınaklardan oluşan 25 hedef vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Harekatlar sırasında masum insanların zarar görmemesine özen gösterildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonucunda 25 hedefin yok edildiğini ve birçok teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, PKK/YPG/KCK ve diğer terörist gruplara karşı güvenlik güçlerine yönelik saldırıları engellemek amacıyla, saat 21.00’de Irak’ın Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere hava saldırısı düzenlendi.

Operasyon sonucunda terör örgütü tarafından kullanılan mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu ve barınaklardan oluşan 25 hedef imha edildi. Açıklamada, yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkemizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Operasyonlar sırasında masum insanların, müttefik güçlerin, tarihi ve kültürel mirasların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi.

Rektör Ünal: “Mehmetçik, İnsanlığın Umut Kaynağıdır”

Sıradaki haber:

Rektör Ünal: “Mehmetçik, İnsanlığın Umut Kaynağıdır”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.