h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İnşaat çalışmaları esnasında Roma döneminden kalma mozaikli kaya mezar odası keşfedildi!

İnşaat çalışmaları esnasında Roma döneminden kalma mozaikli kaya mezar odası keşfedildi!

Şanlıurfa'da bir inşaat sırasında çöken bir alanın altında Roma dönemine ait mozaikli bir kaya mezar odası bulundu. Arkeologlar inceleme yapmak üzere odaya girdi ve daha sonra kapatılarak koruma altına alındı. Arsa sahibi, yetkililere haber verdiğini ve inşaatın durduğunu belirtti. Şehirde antik medeniyetlerin sıklıkla bulunduğunu söyleyen arkeologlar, önümüzdeki günlerde daha detaylı bir inceleme yapacaklarını belirtti.

Şanlıurfa’da bir inşaat esnasında yapılan temel kazısı sırasında Roma dönemine ait mozaikli bir kaya mezar odası bulundu. İddiaya göre, arsa sahibi Mustafa Esmer’in toprakları üzerinde gerçekleştirilen temel kazısında çökme yaşandı ve bunun sonucunda Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mozaikli bir kaya mezar odası ortaya çıktı. Haberi duyuran Esmer, yetkililere durumu bildirdiklerini belirtti. Bölgeye gelen Şanlıurfa Müzesi arkeologları, mezar odasında inceleme çalışmalarına başladılar. Yapılan incelemeler sonucunda, antik döneme ait olduğu düşünülen kaya mezar odası üzeri kapatılarak koruma altına alındı. Detaylı incelemelerin uzman ekipler tarafından yapılacağı bildirildi.

Arsa sahibi Mustafa Esmer, temel kazısı sırasında yaşanan çökme sonrasında yetkililere haber verildiğini ifade etti. Esmer, “İnşaat çalışması sırasında mağara gözüktü. Daha sonra taşları keşfettik. Ardından yetkililere haber verdik. Yetkililer, mezarı incelemek için mağaraya girdi. Bu nedenle inşaat çalışmalarımız şu an durmuş durumda.” şeklinde konuştu.

Kaya mezar odasının incelenmesini yapan arkeolog ve sanat tarihçisi İbrahim Sarısu ise “Mahalle sakinleri, burada bir inşaat sırasında bir çukura rastladı ve çukurun antik döneme ait olduğunu düşünerek yetkililere haber verdiler. Müze ekibinin gelerek inceleme yaptığı bir Roma dönemi mozaikli mezar odası olduğunu tespit ettik. Tabii ki zaman içinde tahrip olduğunu görebiliyoruz. Müze uzmanları önümüzdeki günlerde daha detaylı bilimsel bir inceleme yapacaklar. Şanlıurfa kazanın sıklıkla antik medeniyetlere rastlanan bir şehir olduğu için toprak altında bu tür buluntulara sık sık rastlayabiliyoruz. Bu yüzden Şanlıurfa’nın tamamında normal bir durum olarak nitelendirebiliriz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sahte internet sitesi üzerinden otomobil dolandırıcılarına darbe: 5 kişi tutuklandı

Sıradaki haber:

Sahte internet sitesi üzerinden otomobil dolandırıcılarına darbe: 5 kişi tutuklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.