h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İlk avukat, ardından basın görevlisini kullanarak bahane üretti ve sonunda 18 bin lira ceza aldı

İlk avukat, ardından basın görevlisini kullanarak bahane üretti ve sonunda 18 bin lira ceza aldı

Bursa'da yapılan alkollü sürücü uygulamasında bir sürücü, alkollü olduğunu tespit eden polislere direnç gösterdi. Sürücü önce avukatını, sonra basın görevlilerini bahane etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Cihaza üflemeyi kabul etmeyen ve kan testi isteyen sürücüye 18 bin lira ceza kesildi ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu. Aracı da trafikten men edildi.

Bursa’da trafik ekipleri, alkollü sürücüler için bir denetim noktası oluşturarak trafik kurallarına uymayan sürücülere karşı sıkı tedbirler aldı. Alkol testine takılan bir sürücü, önce avukatını, daha sonra ise basın mensubunu bahane etmeye çalıştı. Sürücü, alkollü olduğunu kanıtlamamak için soluğu ısrarla alkolmetreye üflememekte buldu. Bu durumun üzerine sürücüye 18 bin lira ceza kesildi ve aracı trafikten men edilerek ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu.

Bursa Osmangazi ilçesinde bulunan Santral Garaj Mahallesi’nde konumlanan polis ekipleri, uygulama noktası oluşturarak sabaha kadar denetimler gerçekleştirdi. Uygulama noktasını fark eden sürücü, hemen aracını durdurduğunda polis ekiplerinin dikkatini çekti. Sürücü, alkollü olduğunu anlayınca önce “kan testi yaptırmak istiyorum” şeklinde ısrarcı davrandı. Ancak alkolmetreyi karşısında gören sürücü, avukat bahanesine başvurdu. Bu bahane de boşa çıkınca sürücü, basın mensubunu da bahane ederek cihaza üflemeyi kabul etmedi. Polis ekipleri tarafından uzun süre ikna edilmeye çalışılan sürücü, direnç gösterince polis tarafından 18 bin lira para cezası verildi ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu. Sürücünün aracı da trafikten men edildi.

Güvenlik Güçleri, Sığınmacıları Ölüme Terk Ediyor: Türk Sahilleri Kan Gölüne Dönüyor

Sıradaki haber:

Güvenlik Güçleri, Sığınmacıları Ölüme Terk Ediyor: Türk Sahilleri Kan Gölüne Dönüyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.