h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İftar zamanında gerçekleştirilen aile cinayetiyle ilgili sanığın duruşma mütalaası açıklandı

İftar zamanında gerçekleştirilen aile cinayetiyle ilgili sanığın duruşma mütalaası açıklandı

Serdivan'da bir tapu meselesi nedeniyle çıkan kavgada bir adam kardeşi, yengesi ve yeğenini öldürdü. Sanık hakkında ağabeyini kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edildi. Olay sonrası yakalanan şüpheli tutuklandı. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Serdivan ilçesindeki bir tapu problemi, acımasız bir cinayete dönüştü. Bir adam, ağabeyi, yengesi ve yeğenini iftar vakti öldürdü. Duruşmada, sanık hakkında yapılan mütalaa sonucunda, ağabeyine yönelik “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, yengesi ve yeğenine yönelik “kasten öldürme” suçundan iki kez müebbet hapis cezası ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 18 aydan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olay, 5 Nisan 2022 tarihinde Kemalpaşa Mahallesi Gündoğan Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, tapu sorunu yüzünden çıkan bir kavgada, 54 yaşındaki Ç.G., silahla ağabeyi Bedri (65), ağabeyinin eşi Duriye (59) ve ağabeyinin oğlu Tuncay Güler’i (31) öldürdü. Sağlık ekipleri, 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Cinayet sırasında diğer 2 yeğenin saklandığı ve polislerin gelmesiyle kurtuldukları öğrenildi. Cinayet zanlısı ve kaçmasına yardımcı olan kişi Karasu ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Ç.G. tutuklanırken, yardımcı olan kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Karar öncesi yapılan son duruşmada, mütalaa açıklandı. Tutuklu olan Ç.G.’nin yargılandığı Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık, müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Celse arasında gelen belgelerin kayda geçirilmesinin ardından cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık Ç.G.’ye ağabeyi Bedri Güler’e karşı işlenen “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, yengesi Duriye Güler ve yeğeni Tuncay Güler’e karşı işlenen “kasten öldürme” suçundan iki kez müebbet hapis cezası ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 18 aydan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanık ve avukatları, savunmalarını hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devam etmesine ve sanık ve avukatlarının savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı 9 Şubat tarihine erteledi.

Milas ilinde meydana gelen trafik kazası sonucunda 4 kişi yaralandı

Sıradaki haber:

Milas ilinde meydana gelen trafik kazası sonucunda 4 kişi yaralandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.