h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) %
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İBB’den çöken bina açıklaması: “Müdahalemiz olmadan yapıda kendinden çökme meydana geldi”

İBB’den çöken bina açıklaması: “Müdahalemiz olmadan yapıda kendinden çökme meydana geldi”

Ümraniye'de Göztepe-Ümraniye Metro hattındaki çalışmalar sırasında hasar alan iki bina çöktü. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar, tahliye durumunu önceden konuştuklarını ve gerekli önlemleri aldıklarını açıkladı. Çevrede bulunan diğer riskli binaları da tahliye ettiklerini belirten Avşar, herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için sosyal ve maddi destek sağlanacağını söyledi. Metro çalışmalarının çevre güvenliği sağlandıktan sonra devam edeceği bildirildi.

Ümraniye’deki Göztepe-Ümraniye Metro hattında yapılan çalışmalar sırasında, hasar gören iki bitişik bina çöktü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar olay yerine gelerek, “Daire sahipleri ve esnaf ile 3 ay önce tahliye durumunu görüştük” dedi.

Ümraniye’de yapılan metro hattı çalışmaları sırasında meydana gelen kısmi çökme sonucunda daha önceden boşaltılmış olan biri dört katlı, diğeri üç katlı iki bina çöktü. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Çökme riskine karşı ekipler, bölgede güvenlik önlemleri alarak güvenlik şeridi çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar olay yerine gelerek açıklamalarda bulundu.

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tünel çalışmaları başlamadan önce bu bölgede olabilecek riskleri öngördüğümüz için 3 ay önce hem daire sahipleri hem de esnaf ile tahliye durumunu görüştük. Gerekli maddi ve manevi destekleri sağlayarak, bu binadaki tahliye işlemini gerçekleştirdik. Kazı çalışmalarında son 5 metreye kadar geldiğimiz noktada tünelde risk gördüğümüz için yüzeyde de kontrol başlattık. Bu sırada çeşitli esnaf faaliyetlerini fark ettik ve vatandaşları uyarmak için harekete geçtik. Binayı, içinde olan kişilerle birlikte tahliye ettik. Sadece bu binada değil, çevredeki iki riskli binada da tahliye işlemi gerçekleştirdik. Çevredeki yapı stoğunun zorluğu, tünel çalışmalarımızı oldukça sınırlıyor. Bizim herhangi bir müdahalede bulunmadan yapıda kendi kendine çökme meydana geldi. Mağduriyetler oluşmadan, gerekli sosyal ve maddi destek sağlanacaktır. Metro çalışmalarımız, çevre güvenliği sağlandıktan sonra devam edecektir” şeklinde konuştu.

Sokaklarda, kahverengi kokarcayla mücadele eden billboardlar göze çarpıyor: ‘Gördüğün anda elinden yok et!

Sıradaki haber:

Sokaklarda, kahverengi kokarcayla mücadele eden billboardlar göze çarpıyor: ‘Gördüğün anda elinden yok et!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.