h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Hutbe tartışması: İnceleme başlıyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, cami imamının cuma hutbesinde şehitlere ilişkin bölümü okumaması tartışmalara yol açtı. İlçe kaymakamı, imama tepki gösterirken, imam da kaymakamlıktan şikayetçi oldu. Yaşanan olayın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyla ilgili inceleme başlattı. Camide yaşanan olayın detayları araştırılıyor.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, Cuma hutbesinde şehitlere atfen okunması gereken bölümü atlayan bir cami imamı, ilçe kaymakamının tepkisiyle karşılaştı. Yaşanan tartışma sonucunda imam, kaymakam hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyu incelemek üzere müfettiş görevlendirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dün bir camide Cuma namazı sırasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılmış olup, müfettiş görevlendirilmiştir” denildi.

Çorlu’da meydana gelen saldırıda 2 kişi yaralandı

Sıradaki haber:

Çorlu’da meydana gelen saldırıda 2 kişi yaralandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.