h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Kütahya’nın Gediz ilçesinde uzun süredir yorgancılık mesleği ile uğraşan Ercan Erdoğmuş, fabrikasyon ürünlerin kullanımının yorgancılığı bitirdiğini belirtti. Erdoğmuş, mesleğin popülerliğinin azaldığına dikkat çekerek, “Hazır ürünler yaygınlaştıkça, mesleğimizin tadı ve geleceği de yok oldu” dedi.

Muhipler Mahallesi’nde yaşayan yorgancı Ercan Erdoğmuş, mesleğe 1990’ların başında başladığını ifade etti. Erdoğmuş, “Çıraklık ve kalfalık dönemlerimde yaklaşık 7 yıl çalıştıktan sonra askerlik hizmetinden sonra kendi iş yerimi açtım. 1998’den beri bu mesleği yapmaya devam ediyorum. Bu işe dayımın yanında başladım ve ondan öğrendim. Şu anda yorgan, nevresim takımı, yastık kılıfı gibi ürünler yapıyoruz. Müşterilerimizin eskimiş yastıklarını yeniden kabartma yöntemiyle eskisi gibi yapabiliyoruz. Genellikle müşteriler kendi getirdiği yün, pamuk, elyaf gibi malzemeleri kullanıyoruz. Yorganlarımız genellikle el işçiliği ile yapılmaktadır. Kış aylarında daha soğuk olduğu için yün ve pamuk yorganlar tercih ediliyor” diye konuştu.

Erdoğmuş, “Önceden yün yorganlara daha fazla ilgi vardı. Özellikle Gediz bölgesinden temin ettiğimiz doğal yünlerin hijyenik ve sağlıklı olması nedeniyle eskiye göre daha çok tercih ediliyordu. El işçiliğimiz ve çeyizlik yorganlarımız da daha popülerdi. Ancak zamanla hazır ürünlere yönelindi ve bu da bizim işlerimizi etkiledi. El işçiliği artık eskisi kadar rağbet görmüyor. Şu anda nesli tükenmekte olan el sanatlarından biriyiz” şeklinde konuştu.

Ercan Erdoğmuş, “30 yıldır bu işi yapıyorum ancak bir çırak yetiştiremedim. Eleman bulmak da zorlaştı. Şimdiki gençler bu mesleğe pek heves etmiyor. Gücüm yettiğince bu işi yapmaya devam etmek istiyorum. Bu meslek sayesinde çocuklarımın eğitimini sağlıyorum ve onları gelecekte iyi bir yerlere yerleştirmek istiyorum. Bu tamamen el emeği ve özveri gerektiren bir iş” dedi.

Bingöl’deki bir lokantada meydana gelen doğalgaz sızıntısı sonucunda 16 kişi zehirlendi

Sıradaki haber:

Bingöl’deki bir lokantada meydana gelen doğalgaz sızıntısı sonucunda 16 kişi zehirlendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.