h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Güvenlik Güçleri, Sığınmacıları Ölüme Terk Ediyor: Türk Sahilleri Kan Gölüne Dönüyor

Güvenlik Güçleri, Sığınmacıları Ölüme Terk Ediyor: Türk Sahilleri Kan Gölüne Dönüyor

Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen kaçak göçmenler, Ayvacık'tan denize açıldıklarında Yunanistan unsurları tarafından Türk karasularına geri itiliyor ve ölüme terk ediliyor. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan 56 kaçak göçmen, Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden kaçak olarak Yunanistan’ın Midilli adasına geçmeye çalışan göçmenlere Yunan unsurları tarafından ölüme terk ediliyor. Bu dramatik olayda, göçmenler Türk karasularına geri itilirken, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ayvacık’tan lastik botlarla denize açılan ve Midilli adasına umut dolu bir yolculuk yapmak isteyen kaçak göçmenler, iddiaya göre Midilli’ye yaklaştıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durduruluyor. Yunan Sahil Güvenliği, kaçak göçmenlerin lastik botlarında bulunan motorları sökerek, Türk karasularına geri iterek, ölüme terk ediyor.

11 Ocak tarihinde Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi açıklarında bir lastik bot içindeki kaçak göçmen olduğu bilgisine ulaşıyor. Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-84) ve Sahil Güvenlik Botu (KB-4304) tarafından, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen lastik bot içindeki 56 kaçak göçmen kurtarıldı.

Kurtarılan kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

İzmir’de DEAŞ operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı

Sıradaki haber:

İzmir’de DEAŞ operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.