h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • “Giresun’da KYK yurdunda boş asansör zemine çakıldı, panik yaşandı”

“Giresun’da KYK yurdunda boş asansör zemine çakıldı, panik yaşandı”

Giresun'da KYK yurdunda boş olan bir asansörün arıza nedeniyle zemine çakılması sonucu panik yaşandı. İtfaiye ve polis ekipleri tarafından açılan asansörün boş olduğu anlaşıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün, inceleme başlatıldığını söyledi.

Giresun’da Pembe Hatun KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) kız öğrenci yurdunda meydana gelen bir olayda, boş bir asansör arızadan dolayı zemine çakıldı. Yaşanan panik durumu nedeniyle polis ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi ve açılan asansörün boş olduğu anlaşıldı.

Giresun’daki Pembe Hatun KYK kız öğrenci yurdunda, asansör bakım ve onarım nedeniyle bir süredir kullanılamıyordu. Ancak asansörün tekrar hizmete açılmasından sadece birkaç saat sonra arıza meydana gelerek zemine düştü. İtfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine çağrıldı ve asansörün boş olduğu anlaşıldı, bu durum büyük bir rahatlama sağladı.

Elde edilen bilgilere göre, yurt binasının üst katlarında bulunan öğrenciler, asansörü kullanmak için 4. kata çağırdı. Ancak asansör durmayarak zemin kata çakıldı. Diğer öğrenciler olayın gürültüsünü duyduğunda kendilerini dışarı attılar ve sağlık ve polis ekipleri olay yerine çağrıldı. Asansörün zemine çakılmasının ardından asansör kapıları güvenlik anahtarıyla açılmadı ve itfaiye ve polis ekipleri levye kullanarak asansörü açtı. Asansörün boş olması büyük bir faciayı önledi.

Yaşanan asansör kazasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün yurda gelerek öğrencilerin sorunlarını dinledi. Ergün, ihmal iddialarını araştıracaklarını ve gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.

Diğer bir yandan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün, asansörün zemine çakılmadığını ve fren sistemindeki bir arıza nedeniyle çağrılan kata durmadan aşağı inmeye devam ettiğini öne sürdü.

EGM’den Gelen Haber: “127 Personelimiz Polis Müfettişi Olarak Atandı”

Sıradaki haber:

EGM’den Gelen Haber: “127 Personelimiz Polis Müfettişi Olarak Atandı”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.