h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Geleneksel giysiler ve moda tasarım yarışması düzenlendi

Geleneksel giysiler ve moda tasarım yarışması düzenlendi

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, DESOB ve Dicle Üniversitesi tarafından düzenlenen "Geçmişten Geleceğe Yöresel Kıyafetler ve Moda Tasarım Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada, geleneksel ve modern çizgilerin harmanlandığı birbirinden renkli kıyafetler sergilendi. Emel Kaya birinci, Emrah Çakmak ikinci, Fatma Öken üçüncü ve Hasan Kaya dördüncü oldu. Jürinin ödülleri takdim ettiği yarışmada, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi’nin eşi Meryem Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un eşi Meral Karakoç ve diğer jüri üyeleri yer aldı.

Diyarbakır’da yapılan “Geçmişten Geleceğe Yöresel Kıyafetler ve Moda Tasarım Yarışması” büyük bir ilgiyle karşılandı. Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, DESOB ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışma, yerel motiflerin korunması ve kültürel devamlılığın sağlanması amacıyla düzenlendi. Yarışmada geleneksel ve modern çizgilerin birleştiği birbirinden özgün tasarımlar sergilendi. Karpuz tasarımının da bulunduğu birçok farklı kıyafet özenle hazırlandı.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su’nun da jüri üyesi olduğu yarışmada, 23 yarışmacının tasarımları büyük bir ilgiyle karşılandı. Dereceye giren tasarımcılar ise ödüllendirildi. Birinci olan Emel Kaya, ikinci olan Emrah Çakmak, üçüncü olan Fatma Öken ve dördüncü olan Hasan Kaya ödüllerini aldı. Programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi’nin eşi Meryem Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un eşi Meral Karakoç ve Esnaf ve Sanatkar İşleri Dairesi Başkanı Ahmet Salduş’un eşi Sultan Berna Salduş da katıldı. Yarışmacıların aileleri ve vatandaşlar da programı izleyerek destek verdiler.

Korkunç kaza anının şok edici görüntüleri ortaya çıktı

Sıradaki haber:

Korkunç kaza anının şok edici görüntüleri ortaya çıktı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.