h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Gediz ilçesindeki üniversite öğrencilerine bilet yardımı yapılacak.

Gediz ilçesindeki üniversite öğrencilerine bilet yardımı yapılacak.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde Müftülük personeli KYK Manevi Danışmanı Abdullah Bilgin, yarıyıl tatilinde memleketlerine gitmek isteyen ancak bilet ücretlerinin yüksek olması nedeniyle gidemeyen öğrencilere destek olmak amacıyla "Öğrenciye Memleket Bileti" etkinliği düzenledi. Bu proje kapsamında, üniversite okumak için Gediz'e gelmiş olan öğrencilere yardım edilmektedir. Abdullah Bilgin, KYK yurdunda kalan öğrencilerin bilet ücretlerini karşılamak için destek beklediğini belirtti. Şu ana kadar 30 öğrencinin bilet ücreti karşılanmış olsa da daha fazla öğrencinin yardıma ihtiyacı vardır ve Gedizli hayırseverlerden destek beklenmektedir.

Gediz ilçesindeki Müftülük personeli olan KYK Manevi Danışmanı Abdullah Bilgin, öğrenciler için “Öğrenciye Memleket Bileti” etkinliği düzenledi. Bu etkinlik kapsamında, yarıyıl tatilinde memleketlerine gitmek isteyen fakat bilet ücretlerinin yüksek olması nedeniyle gidecek imkanı olmayan öğrencilere bilet parası sağlanması amaçlandı.

Gediz’e üniversite okumak için başka şehirlerden gelen öğrencilerin ailelerinden uzakta kalması, yarıyıl tatilinde memleketlerine gitmek istemeleriyle ortaya çıkan bir sorundu. KYK’da görevli olan Manevi Danışman Abdullah Bilgin, bu öğrencilerin memleketlerine gitmek için bilet parasına ihtiyaç duyduklarını belirtti ve hayırseverlerden destek beklediklerini ifade etti.

Bilgin, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizden yardım gerektiren birçok öğrencimiz bulunmaktadır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden gelen öğrencilerimizin memleketlerine gidebilmeleri için bilet ücreti yaklaşık olarak 1.250 TL gibi bir rakamı bulmaktadır. Bu ekonomik şartlarda, öğrencilerimizin ailelerini ziyaret etmeleri neredeyse imkansız hale gelmektedir. Biz de böyle bir proje düşündük. Durumu iyi olmayan KYK yurdunda kalan öğrencilerimize bilet parası toplamaktayız. İlk etapta 30 öğrencimizin bilet ücretini sağladık. Ancak daha fazla öğrencimiz de bilet ücretini karşılayamamaktadır. Bu noktada Gedizli hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Yardım sağlayan tüm hemşerilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Jandarma ekipleri okul servislerini denetlediğinde ne yaptılar?

Sıradaki haber:

Jandarma ekipleri okul servislerini denetlediğinde ne yaptılar?

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.