h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Futbolda şike kumpası davasında yeniden görülen duruşmada 4 sanığa yakalama emri!

Futbolda şike kumpası davasında yeniden görülen duruşmada 4 sanığa yakalama emri!

FETÖ'nün futbolda şike soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yeniden görülen 88 sanıklı davada, 4 sanık hakkında yakalama kararı çıktı. İstinaf Mahkemesi, usul eksiklikleri nedeniyle kararı daha önce bozmuştu. Duruşmada, bazı sanıklar SEGBİS aracılığıyla katıldı. Fenerbahçe Spor Kulübü adına avukat ve müşteki avukatları da hazır bulundu. Sanıklar, kumpas iddialarını reddederek beraatlarını talep etti. Mahkeme, 4 sanık hakkında yakalama kararı çıkardı ve duruşmayı 23 Mayıs'a erteledi. İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu çeşitli suçlardan hapis cezası talep ediliyor.

FETÖ’nün ‘futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle yeniden görülen 88 sanıklı davada, 4 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ‘futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 88 sanığın yargılandığı dava, 4 Haziran 2021’de sonuçlanmıştı. Ancak dosyanın İstinaf Mahkemesi’ne gönderilmesinin ardından, dosyada usulsüzlükler olduğu gerekçesiyle karar bozuldu. İstinaf Mahkemesi’nin usül bozma kararının ardından dava, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görüldü. Duruşmaya Hidayet Karaca dahil bazı sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Bir tutuksuz sanığın da bulunduğu duruşmada Fenerbahçe Spor Kulübü adına avukat ve diğer taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmada müşteki avukatlar, ulaşılamayan sanıklar hakkında yakalama kararı talep etti.

‘Bu durumda ‘kumpas’ iddiası oluşturulmuştur’

Savunma yapan sanık Nazmi Ardıç, davanın şike soruşturması kapsamında yürütülen adli işlemlerin tamamını içeren bir dava olduğunu, kumpas iddiasının gizli tanık tarafından gündeme getirildiğini ve bu sürecin siyasetin yargı sürecini etkilediğini belirtti. Ardıç, “Fenerbahçe Spor Kulübü, 20 milyondan fazla, 25 milyona yakın bir taraftar kitlesi olan bir kulüptür. İnsanlar bu kulübe gönülleriyle bağlıdır ve kendilerinde bir aidiyet duygusu oluşmuştur. Bu aidiyet duygusuyla ‘kumpas’ iddiası oluşturulmuştur. FETÖ iddiaları, kumpas iddiaları bu şekilde ortaya atılmıştır. Bu dava tamamen uydurmadır. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Sanık Hidayet Karaca ise Yargıtay’daki kararın verilmesini beklemeyi talep etti.

4 sanık için yakalama kararı

Mahkeme, ara kararında sanıklar Necmettin Karapınar, Halil Ardıç, Harun Birsel ve Abdullah Çelik hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Necati Keskin için zorla getirme kararı çıkaran heyet, duruşmayı 23 Mayıs tarihine erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün lideri Fetullah Gülen hakkında 35 yıldan 85 yıla kadar, kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı hakkında ise 35 yıldan 78 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu da dahil olmak üzere diğer sanıklar için farklı suçlardan hapis cezası talep ediliyor.

Yolcu otobüsü yandı: İstanbul-Ankara seferini gerçekleştiren otobüs alev alev!

Sıradaki haber:

Yolcu otobüsü yandı: İstanbul-Ankara seferini gerçekleştiren otobüs alev alev!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.