h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Filistin, Şifa Hastanesi çevresindeki binaya saldırdı: 12 kişi hayatını kaybetti

Filistin, Şifa Hastanesi çevresindeki binaya saldırdı: 12 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının devam ettiği 105. gününde, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'nin yakınındaki bir binayı hedef aldığı belirtildi. Saldırı sonucunda 12 kişi hayatını kaybetti. Gazze Şeridi'nde temiz suya erişimin neredeyse olmadığı için Hepatit A vakalarının arttığı bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü, Gazze'de en az 24 Hepatit A vakasının tespit edildiğini ve tehlikeli yaşam şartları nedeniyle hastalığın yayılmasının daha da kolaylaştığını ifade etti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. Son saldırıda, Şifa Hastanesi’nin yakınındaki bir binayı hedef alan İsrail ordusu, 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, temiz suya erişimin neredeyse olmadığı Gazze Şeridi’nde en az 24 Hepatit A vakası tespit edildiğini belirtti. Ghebreyesus, Hepatit A’nın genellikle hafif seyrettiğini ancak bazen ciddi hastalıklara yol açabildiğini ifade etti. Şu ana kadar 24 vaka olduğunu ve henüz ölüm olmadığını aktaran Ghebreyesus, Gazze’deki insanların temiz su, tuvalet ve temiz bir çevre gibi temel ihtiyaçlara erişimlerinin olmamasının, Hepatit A’nın daha da yayılmasına sebep olduğunu dile getirdi. Hastalıkların teşhis edilmesi için yeterli laboratuvar ve tedavi kapasitesinin olmadığına dikkat çeken Ghebreyesus, sağlık hizmetlerine güvenli ve engelsiz erişim talebinin devam ettiğini vurguladı.

Aksaray’da 8 farklı hırsızlık olayından aranan bir kadın polis tarafından yakalandı

Sıradaki haber:

Aksaray’da 8 farklı hırsızlık olayından aranan bir kadın polis tarafından yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.