h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Eyyübiye ilçesindeki kadın destek merkezleri insanlara dokunuyor

Eyyübiye ilçesindeki kadın destek merkezleri insanlara dokunuyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un desteklediği kadın destek merkezi, ilçede yaşayan kadınları sosyo-ekonomik yaşama katkıda bulunmaya teşvik ediyor. Okuma yazma, el sanatları, spor salonu gibi hizmetler sunan merkezde kurslara katılan kadınlar, yeni beceriler öğrenerek giysi dikme gibi işler yapmaya başladı. Aynı zamanda merkezdeki kreşte çocuklar da yeteneklerini geliştirebiliyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik olarak büyük bir önem verdiği ve desteklediği kadın destek merkezleri, ilçede yaşayan kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılımını artırmaya devam ediyor. Akabe Kadın Destek Merkezi, okuma yazma, dikiş nakış, el sanatları, Kur’an-ı Kerim öğretimi, spor salonu ve kreş gibi çeşitli hizmetler sunarak kadınların hayatlarında pozitif değişimlere yol açıyor. Kadınlar, bu merkezdeki faaliyetler sayesinde yeni beceriler edinerek hem ailelerinin giysilerini dikme imkanı sağlıyor hem de evlerinde kurdukları küçük atölyeler sayesinde gelir elde ediyor. Ayrıca burada edindikleri yeni arkadaşlıklar sayesinde sosyal açıdan da gelişim gösteriyorlar. Kadınlar, boş zamanlarını evde geçirmek yerine kadın destek merkezlerine gelerek çok değerli kazanımlar elde ediyor. Kurslara devam eden kadınlar, çocukları da aynı merkezde bulunan kreş ve ana sınıfında yeteneklerini geliştirerek geleceğe hazırlanmalarını sağlıyorlar. Başkan Mehmet Kuş ve emeği geçen herkese teşekkür eden kadınlar, bu merkezin hayatlarında yarattığı olumlu etkilerden memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

Eş Zamanlı Denetim: 23 Aranan Şahıs Tutuklandı, 130 Araç Sahibine Cezai İşlem Uygulandı

Sıradaki haber:

Eş Zamanlı Denetim: 23 Aranan Şahıs Tutuklandı, 130 Araç Sahibine Cezai İşlem Uygulandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.