h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, 62 farklı okulda toplamda 7 bin 983 öğrenciyle bir araya geldi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, 62 farklı okulda toplamda 7 bin 983 öğrenciyle bir araya geldi.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, 62 anaokulu ve ilkokulda 7 bin 983 öğrenciyle gerçekleştirdiği etkinliklerle polis ve halk ilişkilerini geliştirmeyi, polislik mesleğini tanıtmayı, trafik kuralları ve güvenlik önlemleri gibi konularda bilinçlenmeyi amaçladı. Ayrıca teknoloji bağımlılığıyla mücadele için hazırlanan gölge oyunuyla çocuklara bilgilendirme yapıldı. Bu faaliyetlerin olumlu sonuçlarını gören emniyet müdürlüğü, bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde 62 anaokulunda ve ilkokulda 7 bin 983 öğrencinin katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu etkinlikler, polis ve halk ilişkilerini geliştirmeyi, polislik mesleğini tanıtmayı, polis iletişimini artırmayı, trafik kurallarını ve basit güvenlik önlemlerini öğretmeyi, aynı zamanda tanımadıkları kişilere karşı tutum ve davranışlarda dikkat edilmesi gereken hususları aktarmayı amaçlamaktadır.

Bu kapsamda, “Hacivat ve Karagöz’ün Polisle Tanışması-Karagöz’ün Teknoloji İle İmtihanı” adında bir gölge oyunu da kullanılarak, çağımızın hastalığı olan teknoloji ve ekran bağımlılığı konusunda bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. Bu etkinlikler sırasında çocuklarımızın büyük bir ilgiyle izlediği ve dikkatlerini uzun süre oyun üzerinde topladığı gözlemlendi. Böylelikle, bilgilendirme çalışmalarının hedefine ulaşarak çocuklarımızın eğitim hayatları üzerinde olumlu etkiler yarattığı anlaşıldı. Okul idarecileri ve Eskişehir halkı da bu faaliyetlere olumlu destekler vererek övgülerini iletti. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, bu bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine aralıksız olarak devam edecektir.

Manisa’da 25 motosiklet trafikten men edildi

Sıradaki haber:

Manisa’da 25 motosiklet trafikten men edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.