h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Engelli şefler Osmanlı mutfağının gizli lezzetlerine dokunuyor

Engelli şefler Osmanlı mutfağının gizli lezzetlerine dokunuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, özel bireyler mutfakta şeflerle birlikte Osmanlı mutfağının en güzel lezzetlerinden Hünkar Beğendi'yi yaparak sosyal hayata katıldı. 8 öğrenci, Mutfak Eğitimleri Akademisi şeflerinden eğitim aldı ve bu özel yemeğin pişirme püf noktalarını öğrendi. Etkinlikte özel aşçılar, jüri tarafından tam not aldı. Etkinliğe katılan öğrenciler mutlu ve heyecanlı olduklarını belirttiler.

Kocaeli’de düzenlenen bir etkinlikle özel bireylerin günlük yaşam becerilerini geliştirmeleri hedeflendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi aracılığıyla özel bireylerin sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırma amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, Genç Kocaelililer Derneği ve Mutfak Eğitimleri Akademisi işbirliğiyle gerçekleştirildi. Engelsiz şefler, Osmanlı mutfağının en sevilen lezzetlerinden Hünkar Beğendi yapmak için mutfağa girdi. Etkinlik kapsamında 8 öğrenci, Mutfak Eğitimleri Akademisi şeflerinden Hünkar Beğendi yemeğiyle ilgili eğitim aldı. Özel aşçılar, profesyonel mutfakta Osmanlı mutfağının en güzel yemeklerinden birini usta şeflerle birlikte pişirerek, püf noktalarını öğrendi. Yemeklerini hazırlayan özel şefler, jüri tarafından tam not aldı. Etkinliğe katılan Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri de misafirlere özel yemekler hazırladı. Eğitmen şeflerden Aykut Bayer, etkinliğin eğlenceli geçtiğini belirterek, “Hepsi harika ürünler çıkardı” dedi. Öğrencilerden Ceren Ergül ise şefiyle birlikte güzel yemekler hazırladıklarını ve bu durumdan çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti.

Okullarda şehitler için anma törenleri düzenlendi

Sıradaki haber:

Okullarda şehitler için anma törenleri düzenlendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.