h Dolar 34,2759 % 0
h Euro 36,9837 % 0
h Sterlin 44,5241 % 0
h Altın (Gr) 3.023,35 %-0,14
h BIST100 8.838,60 %2,13
a

Emet, temiz içme suyuyla güvende

Emet Göleti'nden ilçeye sağlıklı içme suyu akışı için arıtma tesisi ve temiz su deposu inşaatının kaba aşamasının tamamlandığı belirtildi. Belediye Başkanı, Emet ilçesinin temel sorunlarından biri olan içme suyu problemini çözmek için Emet Göleti'nin altyapı modernizasyonu, su depoları yapımı ve sağlıklı dağ suyu için arıtma tesisi inşaatlarının devam ettiğini söyledi. Yapılan çalışmalar sonucunda evlere sağlıklı dağ suyunun akacağı belirtildi.

Emet ilçesine sağlıklı içme suyu sağlamak amacıyla yapılan arıtma tesisi ve temiz su deposunun kaba inşaatının tamamlandığı bildirildi. Emet Göleti alt yapısının modernizasyonu için yapılan çalışmalar kapsamında, su depolarının yapımı ve sağlıklı dağ suyu için arıtma tesisi yapımı devam ediyor. Yeniceköy Sorgun mevkiinde tamamlanan göletin yanı sıra 16 kilometre uzunluğundaki isale hattının inşası da tamamlandı. Şu anda ise suyu arıtmak için tesis ve temiz su deposunun inşaatları tamamlanma aşamasında.

Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, bu yıl evlerde Sorgun Gölesinden gelen sağlıklı dağ suyu akacağını belirtti. Başkan Doğan, “Yıllardır Emet ilçesinin en büyük sorunlarından biri olan ve şu anda alt yapı modernizasyonu, su depoları yapımı ve sağlıklı dağ suyu için arıtma tesisi yapımı devam ediyor. Yenice sorgun mevkiindeki barajdan saatte 70 litre su alınıp suyun oksijenlendiği kaskata girdikten sonra arıtmada filtreler vasıtasıyla temizlenecek ve 500 metreküplük içme suyu temiz su deposunda depolanacak. Su, depolardan ilçedeki depolara kendi cazibesiyle akacak. İsale hattının yapımı tamamlandı. Havaların uygun olması durumunda, 3 ay içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Emet’teki alt yapı çalışmaları, içme suyu hattı sonrası abone hatlarının çekilmesiyle tamamlanmıştı. İşlemler tamamlandığında, yeni içme suyu hattı tüm abonelere bağlanacak ve evlerde sağlıklı dağ suyu akmaya başlayacak” dedi.

Başkan Doğan, AK Parti hükümetinin insan odaklı hizmetleri çerçevesinde Gazi Emet’e tarihinin en büyük yatırımının yapıldığını belirtti. İçme suyu hattında scada sistemiyle merkezden depo ve abone kontrollerinin gerçekleştirileceği bilgisini paylaşan Başkan, mevcut arızalarda sistemden anında müdahale edileceğini ve sadece arızanın olduğu noktada su kesintisi yaşanacağını ifade etti. Merkezdeki 3 büyük depo ise, uzun süreli bir arıza durumunda şehrin su ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olacak. Emet Belediyesi olarak, Emet Göleti yapımı, ilçe içme suyu ve kanalizasyon yapımları gibi şehrin imarına katkıda bulunan herkese teşekkürlerini ileten Başkan Doğan, AK Parti’nin il ve ilçe teşkilatlarına, milletvekillerine, yöneticilere ve çalışanlara da teşekkürlerini iletti.

Başkan Tekin’den o projeye tam destek

Sıradaki haber:

Başkan Tekin’den o projeye tam destek