h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ekvador’da çete üyelerinin canlı yayın baskınını soruşturan savcı cinayete kurban gitmiş

Ekvador’da çete üyelerinin canlı yayın baskınını soruşturan savcı cinayete kurban gitmiş

Ekvador'da çete üyelerinin canlı yayın sırasında bir televizyon kanalına düzenlediği saldırıyı soruşturan savcı, aracına yapılan silahlı saldırı sonucunda öldürüldü. Ekvador'da Los Choneros çetesinin lideri olan "Fito" lakaplı kişinin cezaevinden kaçmasıyla başlayan olaylar, ülke genelinde gerilimin artmasına neden oldu. Savcı Cesar Suarez, baskının soruşturmasını yaparken Guayaquil'deki ofisi yakınlarında gerçekleşen silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Cinayetin soruşturma ile bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmemektedir ve detaylı bir inceleme başlatılmıştır. Bu olayların yanı sıra Ekvador'da çıkan olaylarda en az 10 kişinin hayatını kaybettiği bilinmektedir. Nobol kasabasında 2 güvenlik görevlisi öldürülürken, Guayaquil'deki çete saldırılarında ise 8 kişi hayatını kaybetmiştir.

Ekvador’da Çete Üyeleri Tarafından Yapılan Canlı Yayın Baskınıyla İlgili Savcı Hayatını Kaybetti

Ekvador’da çete üyelerinin gerçekleştirdiği saldırılar ülke genelinde gerginlik yaratmaya devam ediyor. “Los Choneros” çetesi lideri Jose Adolfo Macias Villamar’ın cezaevinden kaçması üzerine, 9 Ocak’ta bir televizyon kanalına canlı yayın sırasında baskın düzenlenmişti. Yaşanan baskının soruşturmasını yürüten Savcı Cesar Suarez, Guayaquil kentindeki ofisi yakınlarında aracına silahlı saldırıyla öldürüldü. Suarez’in öldürülmesinin, soruşturmasıyla bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor, ancak olayı araştırmak için detaylı bir inceleme başlatıldı.

Suarez, öldürülmesinden bir gün önce yerel bir gazeteye verdiği röportajda, olayla ilgili yürüttüğü soruşturmayla ilgili olarak kendisine polis tarafından koruma sağlanmadığını belirtmişti.

Ekvador’da 8 Ocak’ta çete lideri Villamar’ın Guayaquil’deki cezaevinden kaçtığı açıklanmıştı. Ülkede isyan çıkan 5 cezaevinde gardiyanlar ve cezaevi yetkilileri rehin alınmıştı. Silahlı çete üyeleri polis araçlarını da ateşe vermiş, birçok şehirden patlama sesleri duyulmuştu. Saldırganlar ayrıca Guayaquil Üniversitesi’ne girerek öğrencileri de rehin almışlardı. Guayaquil’deki çete saldırılarında 8 kişi öldürülürken, Nobol kasabasında da 2 güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti.

Maskeli ve silahlı saldırganlar, 9 Ocak’ta bir televizyon kanalını basarak birçok gazeteci ve çalışanı rehin almaya çalışmıştı. Polis, baskın sırasında televizyon stüdyosuna operasyon düzenleyerek 13 kişiyi gözaltına almıştı. Olayda bir kameraman bacağından vurulmuş, bir kişinin ise kolunu kırmıştı.

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, 60 günlük olağanüstü hal (OHAL) ilan etmiş ve sokağa çıkma yasağı getirmişti. Noboa, orduya sokağa inme ve hapishanelerde kontrol sağlama talimatı verirken, ayrıca 22 silahlı grubun etkisiz hale getirilmesi emri de vermişti.

Palyaço Maskeli Hırsız, Avustralya’da Market Soygunu Gerçekleştirdi

Sıradaki haber:

Palyaço Maskeli Hırsız, Avustralya’da Market Soygunu Gerçekleştirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.