h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Edirne’de 24 saat içinde dört mevsimi bir arada yaşadılar

Edirne’de 24 saat içinde dört mevsimi bir arada yaşadılar

Edirne'de son 24 saatte şehirde dört mevsimi bir arada yaşayarak sıradışı bir hava olayı meydana geldi. Sabah saatlerinde soğuk hava ve ardından gelen kar yağışı sonrasında, gece boyunca devam eden fırtına sonucunda güneşli bir hava görüldü. Edirne'liler, bu olağanüstü hava durumunu şaşkınlıkla karşıladı. Vatandaşlar, bu olayın Edirne'nin dört mevsim yaşanabilir bir şehir olduğunu bir kez daha kanıtladığını belirtti.

Edirne’de beklenmedik hava durumu değişikliği nedeniyle son 24 saatte 4 mevsim bir arada yaşandı. Edirneliler, sabah saatlerinde soğuk havanın ardından kar yağışıyla karşılaştı. Ancak gece boyunca yaşanan fırtına sonrasında güneşli bir günle uyandılar.

Gece yağan karların erimesi beklenirken, sabah saatlerinde hem güneş hem de kar yağışı görenleri şaşırttı. Edirne genelinde uzun süren soğuk hava sonucunda geçtiğimiz gün kar yağışı başlamış ve kenti beyaza bürümüştü. Ancak bu sabah güneşle başlayan Edirne’de kar yağışı ve güneş bir arada yaşandı. Vatandaşlar, bu hava değişikliği hakkında şaşkınlıklarını dile getirerek, “Dün soğuk, yağmur, kar, gece fırtına derken sabah kalkıp güneşli hava ile karşılaştık. Adeta 4 mevsimi bir günde yaşadık” şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşlar ise uzun bir aradan sonra ilk kez kar gördüklerini ifade ettiler. Aileler ve çocuklar bu beklenmedik hava değişikliğinden büyük sevinç duydu. Edirne’nin 4 mevsimi bir arada yaşanabilecek bir şehir olduğunu bir kez daha gördük. Kış aylarında kar özlemi çekiyorduk ve dün yağan kar yağışı, ziyaretçiler ve fotoğrafçılar için güzel bir manzara oluşturdu. Edirne’miz sonbaharda bile farklı bir güzelliğe sahip olan, kış aylarında ise tamamen başka bir atmosfer sunan bir şehir” şeklinde konuştu.

Kış Mevsimiyle Birlikte Uludağ Zirvesine İlgi Artıyor

Sıradaki haber:

Kış Mevsimiyle Birlikte Uludağ Zirvesine İlgi Artıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.