h Dolar 34,2759 % 0
h Euro 36,9837 % 0
h Sterlin 44,5241 % 0
h Altın (Gr) 3.023,35 %-0,14
h BIST100 8.838,60 %2,13
a

Düzce’de 113 yıllık kandil geleneği

Düzce'de 113 yıldır süregelen kandil geleneği devam ediyor. Koçyazı Mahallesi'nde akşam namazını kılan mahalle halkı, yufka, pilav, tavuk, et ve ayran gibi yiyecekleri caminin içinde yerlere serdikleri sofralarda ikram ediyorlar. Mahalleli, bu geleneği babalarından ve dedelerinden öğrenerek çocuklarına da aktarmaya çalışıyor. Regaip Kandili dolayısıyla düzenlenen programın ardından ikramların yapıldığı sofralar takip edildi.

Düzce’de 113 yıldır devam eden bir kandil geleneği hala canlı tutulmaktadır. Koçyazı Mahallesi’nde yaşayan mahalle sakinleri, çocuklar ve yaşlılar bir araya gelerek bu geleneği sürdürmektedir.

Regaip Kandili sebebiyle Koçyazı Mahallesi Camii’nde akşam namazını kılan mahalle halkı, daha sonra evlerinden getirdikleri yufka, pilav, tavuk, et ve ayranları camide örtülere serilmiş sofralarda misafirlerine ikram etmektedir.

Koçyazı Mahallesi Muhtarı İsmet Mısır, bu geleneğin bu yıl 113. kez kutlandığını ifade ederek, “Öncelikle ülkemizin ve tüm Müslüman aleminin Regaip Kandili’ni kutluyorum. Bu gelenek 113 yıldır sürmektedir ve bu akşam da halkımızla bir araya gelerek yolumuza devam ediyoruz. İkramlarımızı yapıyor, namazlarımızı kılıyoruz ve bu şekilde devam edeceğiz. Bu geleneğimiz, yıllar önce fakirlik dönemlerinde evler yerine camilerde gerçekleşen güzel bir gelenektir. Bu gelenek camilerde başlamış ve hala sürmektedir. Namazlar kılınıyor, ikramlar yapılıyor ve diğer mahallelerden gelen misafirler de oluyor. Biz bu geleneği babalarımızdan ve dedelerimizden gördüğümüz gibi çocuklarımıza da aktarıyoruz ve aynı şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mahalle sakini Erkan Altıntop ise, “Dedelerimizden bize kalan bir gelenek. Eskiden evlerde yapılan pilavlar camilerde paylaşılırmış. Herkes kendi kaşığıyla gelir, bu geleneği sürdürmek için çocuklarımızla birlikte geliyoruz. Mahallemizde muhtarımız, camii cemaati ve tüm mahalle halkımız bu geleneği devam ettirmek için ellerinden geleni yapıyor” dedi.

Mahalle sakinleri tarafından sunulan ikramların ardından camide düzenlenen Regaip Kandili programı takip edildi.

Firari FETÖ üyesi jandarma tarafından yakalandı

Sıradaki haber:

Firari FETÖ üyesi jandarma tarafından yakalandı