h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Diyarbakır’da depremde 100 kişiye mezar olan Hisami Apartmanı davasında 3 tutuklama

Diyarbakır’da depremde 100 kişiye mezar olan Hisami Apartmanı davasında 3 tutuklama

Diyarbakır'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde 100 kişinin hayatını kaybettiği Hisami Apartmanı'yla ilgili dava başladı. 2 müteahhit ve 2 arsa sahibi yargılanıyor. Tutuklu müteahhit Mehmet Ali Korkut, binanın inşaatına katkısının olmadığını, sadece maddi destek sağladığını savundu. Müteahhit Mehmet Meşe ise binayı Korkut'la birlikte yaptıklarını, iflas edince binayı hak sahiplerine bıraktıklarını öne sürdü. Arsa sahibi Ahmet Özcan da kendisinin herhangi bir ortaklıkta bulunmadığını iddia etti. Mağdurlar, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Duruşma 14 Mart'a ertelendi.

Diyarbakır’da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve Kahramanmaraş merkezli olan depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı, 100 kişinin hayatını kaybettiği ve 32 kişinin yaralandığı acı bir olayın merkezi oldu. Bu nedenle, müteahhit Mehmet Ali Korkut ve arsa sahipleri Ahmet Özcan ile Nurettin Özcan hakkında duruşma başlatıldı. Tutuklu müteahhit Korkut, sadece maddi destek sağladığını iddia ederek binanın inşaatında herhangi bir katkısı olmadığını savundu. Diğer müteahhit Meşe ise binayı Korkut ile birlikte inşa ettiklerini ve iflas ettiklerinde binayı hak sahiplerine bıraktıklarını belirtti. Ahmet Özcan ise kendisinin kardeşi Nurettin Özcan ile herhangi bir ortaklığı olmadığını savundu. Mağdur olan müştekiler, sanıkların cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme, tutuklu sanık Korkut’un tutukluluk halini devam ettirme kararı aldı, Meşe ve Özcan’ı tutukladı ve bir sonraki duruşmayı 14 Mart’a erteledi.

Çorum’da yakalanan hırsızlar, Ankara’da araçtan çaldıkları 193 bin dolarla bağlantılıydı!

Sıradaki haber:

Çorum’da yakalanan hırsızlar, Ankara’da araçtan çaldıkları 193 bin dolarla bağlantılıydı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.