h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Depremzedeler kilim tezgahlarında çare arıyor: İşsizlik, deprem sonrası kadınların umudu oluyor

Depremzedeler kilim tezgahlarında çare arıyor: İşsizlik, deprem sonrası kadınların umudu oluyor

Hatay'ın Payas ilçesinde depremzedeler, belediye kurs merkezinde kaybolmaya yüz tutmuş kilim motiflerini yaşatıyor. Pamek Kurs Merkezinde verilen eğitimler sonrası kadınlar, halı ve kilim dokuyarak gelecek nesillere bu kültürel mirası aktarıyorlar. 24 kadının halı dokuduğu kursta, kadınlar hem meslek edinip aile bütçesine katkıda bulunuyorlar hem de gelecekte maddi gelir elde edebilecekleri bir beceri öğrenmiş oluyorlar. Usta öğreticiler ve belediye başkanı da bu projeye destek veriyor.

Hatay’ın Payas ilçesinde depremzedeler, belediyenin kurs merkezinde Anadolu’nun nadide kilim motiflerine hayat veriyorlar. Kahramanmaraş ilinden gelen uzmanlar tarafından verilen eğitim sonrasında, kadınlar ilmek ilmek halı dokumaya başlıyorlar. Böylece, bölgeye özgü kaybolmaya yüz tutmuş motifler gelecek kuşaklara aktarılmış oluyor. Ayrıca, kursiyerler gelecekte maddi kazanç elde edebilecekleri bir meslek öğrenmiş oluyorlar. Usta öğretici Ayla Türkmenoğlu, 24 kadının bu kurs sayesinde iş öğrenip aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirtiyor ve belediye başkanına teşekkür ediyor.

“Jandarma, KADES uygulamasını tanıttı”

Sıradaki haber:

“Jandarma, KADES uygulamasını tanıttı”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.