h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • DEAŞ’ın planladığı eylemler için istihbaratçı Mersin’de tutuklandı

DEAŞ’ın planladığı eylemler için istihbaratçı Mersin’de tutuklandı

Mersin'de polis operasyonunda, kaçak yollarla Türkiye'ye gelen ve DEAŞ'ta istihbarat elemanı olarak çalışan yabancı uyruklu Baker Alomar'ın tutuklandığı bildirildi. Anamur ilçesinde bulunan örgüt üyesinin eylem yapabileceği bilgisi üzerine gerçekleştirilen operasyonda şüpheli yakalandı ve mahkemeye sevk edildi. Şüpheli, ifadesinin ardından cezaevine gönderildi.

Mersin’de yapılan bir polis operasyonunda Türkiye’ye kaçak yollarla giren ve DEAŞ’ın yabancı istihbarat elemanı olduğu değerlendirilen bir kişi yakalandı ve tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, DEAŞ terör örgütünün aktivitelerini tespit etmek, çözmek ve engellemek amacıyla koordineli bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmada Suriye’nin Halep, Münbiç ve Kobane kentlerinde istihbarat elemanı olarak faaliyet gösteren Baker Alomar isimli yabancı uyruklu şüphelinin kaçak yollarla Türkiye’ye geldiği belirlendi. Mersin’in Anamur ilçesinde bulunan bu örgüt üyesinin intikam amaçlı bir eylem yapabileceği bilgileri de elde edildi ve polis operasyon düzenledi. Operasyon sırasında şüpheli yakalandı ve emniyete götürüldü.

Şüphelinin emniyetteki ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Esenyurt’ta çıkan yangında 4 yaşındaki çocuğun dikkat çekmesiyle annesi ve 8 evcil hayvan evden kurtuldu.

Sıradaki haber:

Esenyurt’ta çıkan yangında 4 yaşındaki çocuğun dikkat çekmesiyle annesi ve 8 evcil hayvan evden kurtuldu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.