h Dolar 39,8684 % 0.05
h Euro 47,2561 % 0.05
h Altın (Gr) 4.266,92 %-0,20
a
  • Vakit
  • Gündem
  • DBP İl Eş Başkanı ve 2 kişi gözaltına alındı.

DBP İl Eş Başkanı ve 2 kişi gözaltına alındı.

PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik Adıyaman'da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan DBP İl Eş Başkanı, Mebya-Der İl Temsilcisi ve eski BDP İl Eş Başkanı tutuklandı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında terörist cenazeleri için yapılan törenler, Öcalan'a özgürlük yürüyüşleri ve diğer sivil itaatsizlik eylemlerini organize ettikleri iddia edilen şüpheliler adli makamlara sevk edildi. Şahısların tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiği ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

DBP İl Eş Başkanı ve 2 kişi gözaltına alındı.
0

BEĞENDİM

Adıyaman’da PKK/KCK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan DBP İl Eş Başkanı, Mebya-Der İl Temsilcisi ve eski BDP İl Eş Başkanı, mahkeme tarafından tutuklandı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2013-2016 yılları arasında Adıyaman’da gerçekleşen terörist cenaze törenleri, Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşleri, açlık grevleri ve Kobani olaylarına destek eylemleri gibi birçok sivil itaatsizlik eyleminin organizasyonunu yaptığı değerlendirilen DBP İl Eş Başkanı Aziz A, eski BDP İl Eş Başkanı Bedriye P. ve Mebya-Der Adıyaman Temsilcisi Mahmut E’yi gözaltına aldı. Şahıslar, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sorgulandıktan sonra adli makamlara sevk edildi.

Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadeleri alınan şahıslar, nöbetçi mahkemeye sevk edilerek tutuklandı. Üç şahıs, Diyarbakır ve Şanlıurfa cezaevlerine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.