h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Çöken istinat duvarıyla Avcılar’da 4 katlı bir bina yıkıldı

Çöken istinat duvarıyla Avcılar’da 4 katlı bir bina yıkıldı

Avcılar’da inşaat için yapılan temel kazısı sırasında yanında bulunan 4 binanın istinat duvarı çöktü. İnşaat sırasında istinat duvarının altı oyulduğu için çöken duvarda yaralanan olmadı. Bir binanın sakinlerinden Müslüm Damar, inşaatın etkisiyle binada sarsıntı yaşandığını ve istinat duvarının altının oyma sonucu çöktüğünü belirtti. 112'ye yapılan şikayet sonucunda itfaiye tarafından yapılan denetlemenin ardından binanın oturulabilir olduğu söylendi.

Avcılar’da temel kazısı yapılan bir inşaat alanının yanında bulunan 4 bina, istinat duvarlarının çökmesi sonucu zarar gördü. Binada yaşayan Müslüm Damar, “İstinat duvarımızın altı oyulmuş. Altının oyulması nedeniyle duvar çöktü.” şeklinde konuştu.

Olay, Avcılar’ın Ambarlı Mahallesi’nde saat 21.00 civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, temel kazısı yapılan inşaat alanının yanında bulunan 4 katlı binanın istinat duvarı çöktü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, olay yerine gelerek çevrede güvenlik önlemleri aldı. İtfaiye ve polis ekipleri yaptıkları incelemelerin ardından olay yerinden ayrıldı. Neyse ki, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Evinin istinat duvarı yıkılan Müslüm Damar, “Yan tarafta bir inşaat vardı, inşaatta gündüzleri çalışmalar yapılıyordu. Ağır makinalar çalıştığı için binamızda sarsıntılar oluyordu. Bu sırada, bizim istinat duvarımızın altını oyup zayıflattılar ve sonucunda duvar çöktü. Burası oğlumun evi, inşaat bitişikte temel kazısı yaparken istinat duvarımız yıkılmış. Çocuklar da şiddetli bir sarsıntı hissetmişler. Akşam saatleri olduğu için herhangi bir şey görünmüyordu. İnşaat çalışanları ise işlerini bitirip gitmek üzereydiler. Ustalara durumu bildirdik, yukarda 5 aile yaşıyor. Kenarlardan yürürseniz bir şey olmaz dediler. Bunun üzerine belediyeyi aradım ve yapı denetimi şikayetini ilettim. Daha sonra 112’yi aradım. Bir memurla konuştuk ve hemen ekibi yönlendirdi. Zabıta ve itfaiye ekipleri geldi. Yapılan denetleme sonucunda, itfaiye burada oturabileceğimizi söyledi.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kızılcahamamlılarla sabah namazında buluştu

Sıradaki haber:

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kızılcahamamlılarla sabah namazında buluştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.