h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Cinayet davasında kanıtları yok sayan sağlık görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Cinayet davasında kanıtları yok sayan sağlık görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Bursa'da kaybolan Recep Arı'nın 5 gün sonra ormanda vurulmuş olarak bulunmasına ilişkin cinayet davasında mahkeme heyeti, cinayet delilini önemsemeyen sağlık görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Olayın ardından gözaltına alınan eşi Selma Arı ve ilişkisi olduğunu söyleyen Kadir Ilgız'ın sorgusunda cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Mahkeme heyeti, Kadir Ilgız'ın bacağındaki kesiyi tedavi etmelerine rağmen rapor tutmayan sağlık görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Mahkeme, Kadir Ilgız'ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi.

Bursa’da 5 gün süren bir kayıp sürecinin ardından ormanda vurulmuş olarak bulunan Recep Arı cinayeti ile ilgili olarak yapılan duruşmada mahkeme heyeti, cinayet delilini önemsemeyen sağlık görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Duruşmada alınan bilgilere göre, Kestel ilçesi Çataltepe Mahallesi’nde yaşanan olayda, Recep Arı ve eşi Selma Arı arasında çıkan tartışma sonrasında Recep Arı, yanında bir av tüfeği olacak şekilde 16 ATD 714 plakalı kamyonete binerek kaybolmuştu. Yakınları Recep Arı’dan bir daha haber alamayınca kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma olayı araştırırken, köylüler Recep Arı’nın cesedini evine 5 kilometre uzaklıkta, Burhaniye Mahallesi’ne bağlı ormanlık alanda vurulmuş halde buldu. Cansız bedenin ardından yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Recep Arı’nın cepte 4 bin 500 TL para bulunurken, cüzdanı ve cep telefonu ise bulunamadı. Jandarma ekipleri olaydan hemen sonra soruşturma başlattı ve cinayetin şüphelisi olarak Recep Arı’nın eşi Selma Arı ve Kadir Ilgız’ı gözaltına aldı. Kadir Ilgız, Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgusunda bir süre susma hakkını kullandıktan sonra suçu itiraf etti ve Selma Arı ile ilişkisi olduğunu, Recep Arı’nın bunu öğrendiği tartışmada cinayeti gerçekleştirdiğini söyledi.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada tutuklu sanık Kadir Ilgız, tutuksuz sanık Selma Arı, maktulün yakınları ve taraf avukatları yer aldı. Mahkeme heyeti tarafından bir bir dinlenen taraf avukatları ve tanıklar, Kadir Ilgız’ın olay günü bacağında kesik olduğunu, sağlık ekiplerinin tedavi etmesine rağmen rapor tutmadığını belirtti. Mahkeme heyeti cinayet delili olarak kabul edilen bacak kesimine rağmen sağlık görevlilerinin rapor tutmaması konusunda suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Mahkeme, Kadir Ilgız’ın tutukluluğunun devamına, Selma Arı’nın ise adli kontrol tedbirinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Deprem sonrası konteyner iş yerinde mesai arkadaşlığına dönüşen 30 yıllık dostluk

Sıradaki haber:

Deprem sonrası konteyner iş yerinde mesai arkadaşlığına dönüşen 30 yıllık dostluk

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.