h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Cihangir’de Türk bayrağının indirilme tartışması güvenlik kamerasına yansıdı

Cihangir’de Türk bayrağının indirilme tartışması güvenlik kamerasına yansıdı

Cihangir'de bir kişi, Türk bayrağını direğinden indirdi ve daha sonra tekrar çekti. İranlı bir mahalle sakini, şahsın bayrağı indirmeye çalıştığını düşünerek tepki gösterdi. Olayı gören polis ekipleri, şahsı gözaltına aldı. Ambulans şoförü olduğu tespit edilen şüpheli, ifadesinde bayrağın katlanmasından rahatsız olduğunu söyledi. Şahıs, “devletine egemenlik alametlerini alanen aşağılamak” suçundan adli işlem görecek.

Cihangir’de Bir Şahıs Türk Bayrağını İndirdi ve İran Vatandaşı Tarafından Tepkiyle Karşılandı

Beyoğlu’nun Cihangir semtinde, bir şahıs bir sokakta Türk bayrağını indirip yeniden çekti. Bu sırada bir İran vatandaşı olan bir mahalle sakini, şahsın bayrağı indirmeye çalıştığını düşünerek tepki gösterdi. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, şahsı gözaltına aldı. Şüphelinin, ambulans şoförü olduğu belirlendi. İfadesinde, bayrağın katlanmasından rahatsız olduğu için düzeltmek amacıyla indirdiği ve tekrar geri çektiği ortaya çıktı.

Olay, dün saat 02.15 sıralarında Beyoğlu Cihangir’de yaşandı. Gece saatlerinde bir sokaktan geçen şahıs, Türk bayrağının bulunduğu direğin yanına geldi ve bayrağı indirmeye başladı. Bu sırada İran vatandaşı bir şahıs, şahsı takip ederek şahsın bulunduğu direğin önüne geldi. İran vatandaşı, şahsa hitaben “Sen kurban olasın o bayrağa, bugün 10 tane şehidimiz var. Kafan güzel sokaklardasın, dağlarda gençler ölüyor” diye tepki gösterdi. Görüntülerde, bayrağın tekrar göndere çekildiği ve şahsın uzaklaşarak kaybolduğu görüldü.

İran uyruklu şahsın görüntülerini sosyal medyada paylaşmasının ardından polis harekete geçti. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şahsın kimliğini belirledi. Şahsın adı Recep B. (45) ve ambulans şoförü olduğu tespit edildi. Polis ekipleri, şahsın Halıcıoğlu’ndaki evine giderek onu gözaltına aldı.

Emniyete götürülen Recep B.’nin “mala zarar verme” ve “taksirle yaralama” suçlarından kaydının bulunduğu öğrenildi. Şahsın ifadesi alındıktan sonra, “Evime giderken yolda katlanmış vaziyette bulunan Türk bayrağını görerek düzeltmek istedim. Bu nedenle ipini çözerek biraz indirdikten sonra tekrar göndere çıkardım. Bayrağın katlanmış şekilde durmasından rahatsız oldum. Konuya karşı hassasiyetim olduğu için düzelttim. Alkollüydüm, ancak alkolin etkisiyle yapmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” şeklinde ifade verdi.

Recep B., “devletine egemenlik simgelerini alenen aşağılamak” suçundan adli işlem görecek ve adliyeye sevk edilecek.

Palandöken Kayak Merkezi’nde Hafta Sonu İlgi Çekti

Sıradaki haber:

Palandöken Kayak Merkezi’nde Hafta Sonu İlgi Çekti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.