h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Büyükşehir Belediyesi, tarım alanında yepyeni bir projeyi daha hayata geçiriyor

Büyükşehir Belediyesi, tarım alanında yepyeni bir projeyi daha hayata geçiriyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarım verimliliğini artırmak için Dijital Toprak Analiz Cihazı projesini hayata geçirdi. Çiftçilere kolaylık sağlayacak olan cihaz, toprak analizlerini anlık olarak yaparak gübre ve diğer tarım işlemlerini belirlemeye yardımcı olacak. Mobil uygulaması sayesinde tarlaya özel gübreleme programı oluşturan cihaz, yüksek verim elde etmeyi amaçlıyor. Portatif tasarımıyla taşıma ve kullanma kolaylığı sağlayan cihaz, yaklaşık 25-30 ölçüm yapabilme kapasitesine sahip.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarım alanında bir yenilikçi proje başlattı. Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki verimli arazilerin analizini yapmak için Dijital Toprak Analiz Cihazı’nı devreye aldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çiftçilerimize sunduğumuz Dijital Toprak Analiz Cihazı sayesinde üreticiler, topraklarının PH, Azot, Fosfor, Potasyum gibi değerlerini kolayca ölçebilecekler. Analiz sonuçlarına göre gübreleme miktarını ve zamanlamasını belirleyebilecekler. Ayrıca, ekilecek ürünlerin ihtiyaçlarına göre analiz yaparak verimliliği artırmaya yardımcı olacaklar. Yıllar sonra aynı arazilerin toprak analizlerini karşılaştırabileceğimiz bu cihazla topraklarımızı koruma altına alacağız” dedi.

Dijital Toprak Analiz Cihazı, yakın kızılötesi teknolojisi ve taşınabilir tasarımıyla çiftçilere tarlada hızlı ve doğru toprak analizi imkanı sunuyor. Cihaz, topraktaki besin maddelerini anında analiz ederek uygun gübre türünü ve miktarını belirlemeye yardımcı olan bir tarla tarayıcıdır. Mobil uygulaması sayesinde tarlaya özel gübreleme programları oluşturarak daha yüksek verim elde etmeyi sağlar. Cihaz, topraktaki 9 farklı değeri (Bünye, pH, Organik Madde, Azot (N), Fosfor (PO), Potasyum (KO), Kil, Katyon Değişim Kapasitesi, Toprak Sıcaklığı) ölçebilme özelliğine sahiptir. Hızlı ve hassas ölçümlerle doğru toprak analizi yapabilir. Taşınabilir olması sayesinde her zaman her yerde güvenilir sonuçlar sunar. Sezon boyunca sınırsız toprak analizi yapma imkanı sağlar. Tarlayı bölgelere ayırarak her bir alanın gübre ihtiyacını belirlemek mümkündür. Analiz sonuçlarına dayalı olarak tarlaya özel bir gübreleme programı oluşturarak daha yüksek verim elde etmeyi sağlar. Cihaz taşınabilir olduğu için aynı günde birden fazla toprak ölçümü yapma imkanı sunar. Tek bir şarj ile yaklaşık 25-30 ölçüm yapabilir ve mobil uygulama üzerinden anında sonuç alınabilir. Mobil uygulama sayesinde tarla ve çiftçi bazında tüm analiz raporlarına hızlıca erişilebilir. Analiz sonuçları saklanabilir ve geçmiş veriler incelenebilir. Cihazın kullanımı kolay olduğu için her bölge ve toprak tipinde hızlı analiz yapabilir.

Ekvador’da çete üyelerinin canlı yayın baskınını soruşturan savcı cinayete kurban gitmiş

Sıradaki haber:

Ekvador’da çete üyelerinin canlı yayın baskınını soruşturan savcı cinayete kurban gitmiş

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.