h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Buse Terim Bahçekapılı’nın ilk ifadesi: “Babamla parasal konuları asla konuşmam, evim ayrı, kasam ayrı”

Buse Terim Bahçekapılı’nın ilk ifadesi: “Babamla parasal konuları asla konuşmam, evim ayrı, kasam ayrı”

Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın davası devam ediyor. Duruşmada Buse Terim Bahçekapılı ilk kez ifade verdi ve "Ben babamla parasal konuları konuşmam, utanırım da. Sonuçta benim evim ayrı, kasam ayrı. Şikayetçiyim, Seçil Erzan şube müdürü olmasaydı, sokaktan geçen bir Seçil olsaydı ben bu parayı asla vermezdim" dedi. Dava süreci devam ediyor.

Fatih Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı, yüksek kar getirili özel fon vaadiyle dolandırıldığı iddia edilen Seçil Erzan’ın davasıyla ilgili ifade verdi. Bahçekapılı, “Ben babamla parasal konuları konuşmam, utanırım da. Sonuçta benim evim ayrı, kasam ayrı. Şikayetçiyim, Seçil Erzan şube müdürü olmasaydı, sokaktan geçen bir Seçil olsaydı ben bu parayı asla vermezdim” şeklinde konuştu.

Seçil Erzan’ın yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen davanın 2. duruşması İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz sanıklar Nazlı Can, Asiye Öztürk ve Atilla Yörük duruşmaya katıldı. Fatih Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı ile eşi Volkan Bahçekapılı da bazı müştekiler olarak duruşmaya katıldı. Taraf avukatları da salonda yer aldı ancak Arda Turan, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu’nun mazeret sunduğu öğrenildi.

Duruşmada Seçil Erzan’ın savunma yapmasının ardından Buse Terim Bahçekapılı ilk kez ifade verdi. Bahçekapılı ifadesinde, “Terim Arıcan 2 Kasım 2022’de Seçil Erzan’ın fonundan bahsetti. Seçil Erzan, Hakan Ateş gibi önemli kişilerin olduğunu söyledi ve Terim de bana anlattı, fonun iyi olduğunu söyledi. Ben de bu konulardan anlamadığım için ve bankalarda böyle fonların olabildiğini söylediği için tamam dedim. Sonra Terim, 190 bin dolar olan paramı vadeden bozarak paramı teslim etti. Ben babamla parasal konuları konuşmam, utanırım da. Sonuçta benim evim ayrı, kasam ayrı. Seçil’i ilk kez babaannemin cenazesinde yüz yüze gördüm, bir kere de telefonda konuşmuşluğum var. Eşim, kendisi bana Seçil hanımın arayıp bu fondan bahsettiğini söyledi. Ben de ona ‘evet, benim de param burada’ dedim bu kadar. Ben Seçil Erzan’la bu konuyla ilgili hiçbir şey konuşmadım. Terim’e evrak aldın mı diye sorduğumda hazineye yetiştirmeye çalıştıklarından evrakı yarın vereceğini söylediğini söylemişti. Araya cenaze falan da girince konu gitti, herhangi bir evrak almamış. Şikayetçiyim, Seçil Erzan şube müdürü olmasaydı, sokaktan geçen bir Seçil olsaydı ben bu parayı asla vermezdim” şeklinde konuştu.

Buse Terim Bahçekapılı’nın savunmasının ardından bir avukatın “Bu fondan babanızın adıyla bahsedildiğinden haberiniz var mıydı” sorusu üzerine Volkan Bahçekapılı, “Ne gereksiz soru” diyerek tepki gösterdi. Buse Terim Bahçekapılı ise avukatlara, “Neden müvekkillerini bu konuda uyarmamış o zaman?” diye sordu. Duruşma devam ediyor.

Şehirdeki geleceğe yön veren en önemli proje Bilim Merkezi olacak

Sıradaki haber:

Şehirdeki geleceğe yön veren en önemli proje Bilim Merkezi olacak

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.