h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Boşanma sonrası eski eşini öldüren kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Boşanma sonrası eski eşini öldüren kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Vakit.com.tr adlı haber sitesinin özgünleştirme için hazırlanması gereken haber özeti ve başlık şu şekildedir:Başkentte eski eşi Pelin Ceylan'ı sokakta tabancayla vurarak öldüren tutuklu sanık Mehmet Eroğlu'na ağırlaştırılmış müebbet ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından ceza verildi. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ise sanığın son sözleri dikkat çekti. Sanık, suçsuz olduğunu iddia ederek zor durumda kaldığını ve öfkelerine hakim olmaları gerektiğini ifade etti. Mahkeme, sanığa takdiri indirim ve haksız tahrik hükümlerini uygulamadı. Olayın yaşandığı tarih ve olayın geçmişi de haberde yer aldı.

Ankara’da bir adam, eski eşi Pelin Ceylan’ı sokakta tabancayla vurarak öldürdü. Tutuklu sanık Mehmet Eroğlu, “eski eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve “ruhsatsız silah taşımak” suçundan 1 yıl 30 gün hapis cezasına çarptırıldı. Takdiri indirim ve haksız tahrik hükümleri de uygulanmadı.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada tutuklu sanık Eroğlu ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşma arasında sunulan mütalaanın tekrar okunmasının ardından karara bağlanacağını söylemesi üzerine sanığa son sözleri soruldu.

Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı aradığını ve eski eşi hakkında konuştuğunu, bakanlık avukatını tehdit ettiğini belirtti. Eroğlu, “Çocuklarıma bir şey olursa seni öldürürüm” dediğini ifade ederek tamamen suçsuz olduğunu ve zor durumda kaldığını söyledi. Eroğlu, “10 yıl öncesine kadar kadın cinayeti yok muydu? Ne zamandan beri namus kadın cinayeti olmuş? Kadın adamdan boşanıyor, sonra kadın fahişe oluyor, sonra adam suçlu. Keşke öfkeme hakim olsaydım. Önce Allah’a, sonra size güveniyorum” şeklinde konuştu.

Sanık ve avukat beyanları sonrasında kararı açıklayan mahkeme, sanık Eroğlu’na “eski eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve “ruhsatsız silah taşımak” suçundan 1 yıl 30 gün hapis cezası verdi. Ayrıca takdiri indirim ve haksız tahrik hükümleri uygulanmadı.

Olayın geçmişi ise şu şekildedir: 12 Aralık 2022 tarihinde Çankaya ilçesinde Mehmet Eroğlu, 3 yıl önce boşandığı Pelin Ceylan ile markette karşılaştı. Tartışmanın büyümesi sonucu Eroğlu, tabancasıyla Ceylan’ı sokakta vurdu. Ardından tehditler savuran Eroğlu, yere yığılan Ceylan’a bir kez daha ateş etti. Eski eşinin başında bekleyen ve kimseyi yaklaştırmayan Eroğlu, daha sonra kaçarken polis tarafından yakalandı. Ceylan ağır yaralı olarak kurtuldu, ancak 12 gün sonra hayatını kaybetti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Eroğlu hakkında “eski eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve “ruhsatsız silah taşımak” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası talep ederek dava açmıştı. İddianame, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İftar zamanında gerçekleştirilen aile cinayetiyle ilgili sanığın duruşma mütalaası açıklandı

Sıradaki haber:

İftar zamanında gerçekleştirilen aile cinayetiyle ilgili sanığın duruşma mütalaası açıklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.