h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Boş bina çökmesi büyük korkuya yol açtı

Boş bina çökmesi büyük korkuya yol açtı

Eskişehir Sütlüce Mahallesi'nde 70 yıllık bir bina çöktü, ancak içeride kimse bulunmadığı için can kaybı yaşanmadı. Bina, depo olarak kullanılıyordu ve yaklaşık 10 yıldır kullanılmıyordu. Çöken binanın nedeni henüz belirlenemedi. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek bina çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Electricity and natural gas connections were cut off for safety purposes. 60-year-old Mustafa Gözen, the owner of the building, stated that the building was in use as a storage space and no cracks were observed before the incident.

Eskişehir’de Binanın Çökmesiyle Şans Eseri Can Kaybı Yaşanmadı

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Sütlüce Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 70 yıllık olduğu belirlenen bir bina çöktü. Şans eseri içeride kimsenin bulunmaması nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Olayın ardından polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk incelemelerde, binanın yaklaşık 70 yıllık olduğu ve kimsenin yaşamadığı tespit edildi. Bina çökmesine rağmen herhangi bir can kaybı olmaması sevindirici bir durum olarak değerlendirildi. Ekipler, muhtemel kazaların önüne geçmek amacıyla caddeyi geçici olarak trafiğe kapattı. OEDAŞ ve ESGAZ ekipleri ise tedbir amacıyla binanın elektrik ve doğalgaz bağlantılarını kesti. Kazanın nedeni belirlenmek için ekipler tarafından çalışmalar başlatıldı.

Bina çökmesiyle ilgili konuşan 64 yaşındaki Mustafa Gözen, “Yaklaşık 60-70 yıllık bir bina. 30 yıl önce üzerine kat çıkıldı. Komşular bana bina yıkıldı diye telefon ettiler, öyle geldim. Bu bina 10 yıldır kullanılmıyordu. Üzerinde çatlak falan yoktu, ama eski bir binaydı. Sadece depo olarak kullanıyorduk, girip çıkıyorduk.” şeklinde konuştu.

Eskişehir’de yaşanan bu olayda şans eseri can kaybının olmaması büyük bir rahatlama yaratırken, binanın çökme nedeninin tespit edilmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Vakit.com.tr olarak Bursa’da bir grup domuz, karayoluna hücum etti başlığı ile bu haberi duyurabiliriz.

Sıradaki haber:

Vakit.com.tr olarak Bursa’da bir grup domuz, karayoluna hücum etti başlığı ile bu haberi duyurabiliriz.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.