h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Bina faciasında 10 kişinin hayatını kaybettiği iddianamesi kabul edildi

Bina faciasında 10 kişinin hayatını kaybettiği iddianamesi kabul edildi

Manşet: Adıyaman'daki Kaçak Katlı Bina Faciasında Asli Kusurlu Yapı Sahibi Hakkında İddianame Kabul EdildiÖzet: Adıyaman'da geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen depremde yıkılan binada kaçak olarak yapılan 2 kat tespit edildi. Binada 10 kişi hayatını kaybetti. Yapı sahibi Y.Ç.'nin asli kusurlu olduğu belirlendi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede yapı sahibi hakkında 'Birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 2 yıl ile 22 yıl 5 ay arasında hapis cezası talep ediliyor.

Adıyaman’da 6 Şubat depreminde yıkılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği binada kaçak kat olduğu ortaya çıktı. Yavuzselim Mahallesi’nde proje ve ruhsatına uygun olarak zemin+2 kat olarak yapılması planlanan binaya kaçak olarak 2 kat daha eklenmiş. Depremin ardından yapılan incelemelerde kaçak katların varlığı tespit edildi ve bu durumun binanın çökmesinde etkili olduğu belirlendi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onaylandı. Yapılan bilirkişi raporları, binaya kaçak kat ekleyen yapı sahibi Y.Ç.’nin asli kusurlu olduğunu doğruladı. İddianamede, yapı sahibinin “birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 ila 22 yıl 5 ay arasında hapis cezası talep ediliyor. Bu olay, deprem güvenliği konusunda daha sıkı denetimlerin yapılması gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

ZBEÜ Rektörü Özölçer ve KOÜ Rektörü Cantürk’ten Vali Hacıbektaşoğlu’na ziyaret

Sıradaki haber:

ZBEÜ Rektörü Özölçer ve KOÜ Rektörü Cantürk’ten Vali Hacıbektaşoğlu’na ziyaret

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.