h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Bilecik’te yakalanan 12 düzensiz göçmen için flaş operasyon gerçekleştirildi

Bilecik’te yakalanan 12 düzensiz göçmen için flaş operasyon gerçekleştirildi

Bilecik'te bir apartmanda kaçak olarak yaşayan 12 düzensiz göçmen yakalandı. Polis, Gazipaşa Mahallesi'ndeki apartmana düzenlediği operasyonda, apartmanın birinci katının yemekhane olarak kullanıldığını ve diğer katlarda dairelerin bölümlere ayrıldığını tespit etti. Yapılan sorgulamada göçmenlerin ülkede yasal kalış haklarının olmadığı ve kaçak olarak çalıştıkları ortaya çıktı. Düzensiz göçmenler sınır dışı edilirken, 3 kişi hakkında göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla adli tahkikat başlatıldı.

Bilecik’te Apartman Dairesinde Yakalanan 12 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan bir apartmanda kaçak olarak kalan yabancı uyruklu vatandaşlara ilişkin ihbar üzerine operasyon düzenledi. Beş katlı apartmanda gerçekleştirilen incelemede, birinci katta yemekhane olarak düzenlenmiş bölüm ve her katta üç daire kapısının bulunduğu, dairelerin odalarının ise apart tarzı yaşam alanlarına dönüştürüldüğü belirlendi. Yemekhane bölümünde yapılan kontrollerde, 7 Türkmenistan ve 5 Afganistan uyruklu toplam 12 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından yapılan sorgulamalarda, yabancı uyrukluların ülkede yasal olarak bulunmadığı ve kaçak olarak çalıştıkları tespit edilerek, düzensiz göçmenler sınır dışı edildi. Ayrıca, bu göçmenlere barınma ve iş imkanı sağlayan 3 şahıs hakkında “Göçmen Kaçakçılığı Yapmak” suçundan soruşturma başlatıldı.

Bilecik’te 12 düzensiz göçmen yakalandı

Sıradaki haber:

Bilecik’te 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.