h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Beyaz örtü çocuklara neşe, yetişkinlere sıkıntı getirdi

Beyaz örtü çocuklara neşe, yetişkinlere sıkıntı getirdi

Erzurum'un Aşkale ilçesinde kar yağışı ve köydeki vatandaşlar arasındaki zorlu yaşam. Çocuklar kızak keyfi yaparken, hayvan sahipleri hayvanlarının bakımını zorlaştıran kar yağışıyla mücadele ediyor. Köy halkı, kar altında uzun bir süre yaşadıklarını ve hayvanlarını beslemek için büyük zorluklarla karla mücadele ettiklerini belirtiyorlar.

Erzurum’un Aşkale ilçesinde meydana gelen yoğun kar yağışı, bölgedeki hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışının ardından çocuklar, kızak keyfi yaparken, köyde yaşayan vatandaşlar ise hayvanlarının bakımını zorlu hava koşulları altında gerçekleştirmeye çalışıyorlar.

Dereköy Mahallesi’nde yaşayan köylüler, kar yağışının ardından çocuklarının karın keyfini çıkardıklarını ve onun eğlenceye dönüştürdüklerini belirtti. Bu bölgede kış aylarının büyük bir kısmı kar altında geçtiği için köylüler, hayvanlarının ot, yem ve su ihtiyaçlarını büyük bir zorlukla karşılıyorlar. Bu durum onların hayatını zorlaştırıyor ve Haziran ayına kadar kar altında geçen günlerden dolayı oldukça sıkıntılı bir dönem geçiriyorlar.

İnanılmaz bir keşif: Mikrodalgada uyuşturucu bulundu, 2 kişi tutuklandı

Sıradaki haber:

İnanılmaz bir keşif: Mikrodalgada uyuşturucu bulundu, 2 kişi tutuklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.