h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Bedensel engelli bir yüzücünün başarı sırları ne?

Bedensel engelli bir yüzücünün başarı sırları ne?

Bedensel engelli milli yüzücü Sefa Yurtkölesi, sporun başarının anahtarının sevmek olduğunu ve spora ilgi duyan çocukların desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Sefa Yurtkölesi, Alaşehir Belediyespor'un düzenlediği bir seminerde konuşmacı olarak yer aldı ve sporun çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sağladığını belirtti. Engelli yüzücü, kendi hayatından örnekler vererek, sevgi ve kararlılıkla engellerin aşılabileceğini ve başarının ancak sevgiyle gerçekleşebileceğini söyledi. Sefa Yurtkölesi, beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle yüzmeye başladığını ve ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı elde ettiğini anlattı. Seminerde, 220 öğrenciye siyah kemerler takıldı ve başarı belgeleri verildi.

Bedensel engelli milli yüzücü Sefa Yurtkölesi, sporda ve hayatta başarının sırrının sevgi olduğunu vurgulayarak, spor yaparken sevmek ve istemek gerektiğini söyledi. Yurtkölesi, Alaşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Sporcunun Gelişimine Özgü Temel Eğitim Semineri”nde konuşmacı olarak yer aldı. Programa Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve diğer önemli konuklar da katıldı.

Alaşehir Belediyespor bünyesinde 220 karateci bulunuyor. Milli yüzücü Yurtkölesi, 220 sporcu ve ailelerine spor yapmanın sosyal ve fiziksel faydalarını anlatan bir seminer verdi. Programın sonunda ise 12 küçük sporcu hak ettikleri siyah kemerleri aldı.

Alaşehir Belediyespor Karate Antrenörü Bilal Gültekin, Alaşehir’de karate branşında toplamda 270 öğrenci olduğunu belirtti. Antrenör Gültekin, öğrenci sayısının artmasının yanı sıra aldıkları madalyalarla da başarıya ulaştıklarını söyledi.

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, sporun önemine değinerek, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimi için spor yapmalarını önerdi. Öküzcüoğlu, yaz aylarında bin 300 çocuğa yüzme kursu verdiklerini ve birçok diğer spor dalında da çocukları desteklediklerini belirtti.

TAR sendromu nedeniyle kol ve bacaklarını büyük ölçüde kullanamayan bedensel engelli milli yüzücü Sefa Yurtkölesi, sevginin başarıyı getirdiğini vurgulayarak, sevilmeyen bir işin başarılı olmasının zor olduğunu söyledi. Yurtkölesi, çocukların mutlaka sporla ilgilenmesini ve istedikleri branşta spor yapmalarını önerdi.

Lise öğrencisiyken yüzme sporuyla tanıştığını ve kısa sürede başarılı olduğunu anlatan Yurtkölesi, Türkiye şampiyonu ve bronz madalya sahibi olduğunu belirtti. Kendisinin, uluslararası bir madalya getiren ilk ve tek bedensel engelli sporcu olduğunu ifade etti.

Yurtkölesi’nin konuşmasının ardından salondakilerle birlikte bir selfie çektirildi. Programda ayrıca hak eden sporculara siyah kemerleri takdim edildi ve tüm sporculara başarı belgeleri verildi. Karate sporuna emek verenlere de plaketler takdim edildi.

Esenyurt’ta Oyuncak Mağduru Olduğunu Düşünen Hırsızlar, Bir Benzin İstasyonunda Bir Anahtarlık Çaldılar

Sıradaki haber:

Esenyurt’ta Oyuncak Mağduru Olduğunu Düşünen Hırsızlar, Bir Benzin İstasyonunda Bir Anahtarlık Çaldılar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.