h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Başkan Ahmet Asım Okat: Türkiye’nin tamamını yakmaktan başka bir şey değil

Başkan Ahmet Asım Okat: Türkiye’nin tamamını yakmaktan başka bir şey değil

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 21 asker için açıklama yaptı. Okat, PKK terör örgütünü lanetleyerek, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağına vurgu yaptı. Şube Başkanı ayrıca, şehitlerin ailelerine sabır dileyerek, yaralı askerlere acil şifalar diledi. Okat, Türk milletine baş sağlığı dileklerinde bulundu ve terörün bitmesi için çözümler önerdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen 21 asker için yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünü lanetleyerek, şehitlerin kanlarının yerde bırakılmayacağına vurgu yaptı.

Vakit.com.tr olarak, “Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat’tan Pençe-Kilit Harekatı Şehitleri İçin Açıklama” başlığıyla haberimize başlamayı planlıyoruz. Ayrıca haberin içeriği aşağıdaki gibi şekillenecektir:

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen 21 asker için yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünü lanetleyerek, şehitlerin kanlarının yerde bırakılmayacağına vurgu yaptı. Başkan Okat, “PKK terör örgütü alçak ve kalleşçe saldırılarına devam ediyor. Son olarak Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 22-23 Aralık 2023 tarihlerinde 12, 12 Ocak 2024 tarihinde ise 9 kahramanımızı şehit ederek cani yüzünü gösterdi. Bu menfur saldırıları lanetliyoruz” dedi.

Başkan Okat, açıklamasında PKK terör örgütünün 40 yıldır devam eden saldırılarına dikkat çekerek, 21 yiğidin daha toprağa verilmesinin yüreklerine düşen acıyı yaşadıklarını belirtti. Başkan Okat, “Bu büyük acıyla yandık kavrulduk, tüm Türkiye yüreğinde hissetti. Üzüntümüz kadar öfkemiz de büyük. Ateş düştüğü yeri değil, tüm Türkiye’yi yaktı. Şehitlerimize bir vefa borcumuz varsa, terörün bitmesi için Abdullah Öcalan’ın idam edilmesi, terör örgütünün siyasi uzantılarının mecliste bulunmaması, teröristlere destek veren iç ve dış mihrakların temizlenmesi ve devletin bütünlüğüne kast edenlerin engellenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başkan Okat, ayrıca bugün doğan çocukların da şehit verilmemesi için tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. Okat, “Her can kutsaldır. Şehit sayılarına göre değil, her şehit haberinde toplumsal dayanışmanın, birlikte tepki vermenin zamanı geldi de geçiyor. Şehitlerimizin kanından aldığımız ay-yıldızlı bayrağımızı siyahlaştırmak yerine tepki göstermeliyiz. Mehmetçiklerimize ve güvenlik kuvvetlerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Okat, konuşmasının sonunda şehitlerimize olan borcumuzu yerine getireceklerini söyleyerek, “Emanet ettiğiniz vatanımızı, bayrağımızı ve mukaddesatımızı koruyarak gelecek nesillere teslim edeceğimize söz veriyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi

Kilis’te PKK/KCK-PYD/YPG üyesine operasyon: 1 kişi tutuklandı

Sıradaki haber:

Kilis’te PKK/KCK-PYD/YPG üyesine operasyon: 1 kişi tutuklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.