h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Başaklı Mahallesi, imam yolunu heyecanla bekliyor

Başaklı Mahallesi, imam yolunu heyecanla bekliyor

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Başaklı mahallesinde dört ay önce tayini çıkan imam hatibin yerine hala atanmama durumu devam ediyor. Kış aylarında 13 hane bulunan mahallede vakit namazlarını kıldıracak bir imam bulunmuyor. Mahalle sakinleri, camide namazlarını kılmak için bir an önce imam atanmasını istiyor. Cuma namazlarında da komşu köylerden imam çağrılıyor ve ardından tekrar ayrılıyor. Mahalle sakinleri, vakit namazlarını camide kılmak için imam taleplerini iletmeye devam ediyor.

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Başaklı mahallesi, yaklaşık dört ay önce tayini çıkan imam hatibin yerine hâlâ yeni bir imam atanamadığı için sıkıntı yaşıyor. Kış aylarında 13 hane tarafından ikamet edilen Başaklı mahallesinde, vakit namazlarını kıldıracak bir imam bulunmuyor. Mahalle sakinleri, vakit namazlarını camide kılabilmek için bir an önce mahallelerine imam atanmasını talep ediyorlar.

Başaklı Mahallesi, Oltu’ya 23 kilometre mesafede bulunuyor ve Cuma namazları için komşu köylerden bir imam çağrılıp Cuma namazı kıldırıldıktan sonra köyden ayrılıyor. Mahalle sakinleri, diğer vakit namazlarını ise hâlâ camide kılmaya devam ediyorlar.

Onlarca öğrenci, yurtta akşam yemeği olarak yediği tantuniden zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

Sıradaki haber:

Onlarca öğrenci, yurtta akşam yemeği olarak yediği tantuniden zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.