h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Balıkesir’deki Üniversite Öğrencileri, Depremzedeler İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Balıkesir’deki Üniversite Öğrencileri, Depremzedeler İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri, deprem bölgesindeki öğrencilere yardımcı olmak amacıyla kırtasiye malzemeleri topladı. Toplanan malzemeler Nizip İlçesindeki bir ilkokula gönderilmek üzere paketlendi. Proje kapsamında öğrenciler, esnaflardan maddi ve malzeme destek topladı ve kırtasiye malzemelerini kolilere yerleştirdi. Bu projenin amacı, depremden etkilenen çocukların ihtiyaçlarını gidermek ve onları mutlu etmekti. Bu anlamlı projeyi gerçekleştiren öğrencilere Dekan Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban da tebriklerini iletti.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bulunan Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri, deprem bölgesindeki öğrencilere yardım için harekete geçti. BUBFA öğrencileri, hazırladıkları 60 kırtasiye kolisini Gaziantep’in Nizip İlçesindeki Zübeyde Fidan Sayın İlkokulu’na gönderecekler.

Takım Çalışması dersi kapsamında “Depremin Gülen Yüzleri” adıyla hayırlı bir projeye imza atan BUBFA öğrencileri, esnaflardan topladıkları kırtasiye malzemelerini paketleyerek Gaziantep’e gönderecekler. İçerisinde çanta, kalem kutusu, boya kalemi, cetvel gibi çeşitli kırtasiye malzemelerinin yer aldığı koliler, özenle hazırlandı.

Proje hakkında konuşan Damla Ataselim, “Kırtasiye malzemelerini esnaflardan topladık ve deprem bölgesindeki esnaflardan aldık. Bu malzemeleri ihtiyaç sahibi 60 öğrenciye göndereceğiz. Çantalarını, kalemlerini, boya kalemlerini, cetvellerini tamamladık ve bunları Gaziantep’in Nizip ilçesindeki deprem bölgesine göndereceğiz” dedi.

Hediye Kahraman da, “Biz Finans ve Bankacılık öğrencileriyiz. Takım Çalışması dersi için bu projeyi hazırladık. Amacımız, deprem bölgesindeki çocukların biraz olsun mutlu olmalarını sağlamak, acılarını hafifletmektir. Bu nedenle birçok sponsor bulduk ve kırtasiye malzemelerini de deprem bölgesinde üretici firmalardan temin ettik. Böylelikle hem oradaki öğrencilere yardımcı oluyoruz hem de yerel ekonomiyi destekliyoruz. Hazırladığımız kolileri önümüzdeki günlerde göndereceğiz” diye konuştu.

Öğrencileri tebrik eden BUBFA Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban ise, “Takım çalışması dersi kapsamında bu yıl da farklı projelerle bir araya geldik. Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencilerimiz, ‘Depremin Gülen Yüzleri’ adlı bir proje gerçekleştirdiler. Bu projede deprem bölgesindeki minik kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediler. Öğrencilerimiz, bir ilkokulda bulunan 60 öğrencimize kırtasiye malzemeleri sağlıyorlar. Hazırladığımız malzemeleri şu an Gaziantep Nizip’e gönderiyoruz. Bu projeleri yürüten öğrencilerimizi, özellikle bu hassas konuda çalışan öğrencilerimizi kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda da benzer projelerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Vatandaşları sevindiren jest: Pazar tezgahı alışverişi kendi cebinden yaptı, vatandaşlara ücretsiz dağıttı

Sıradaki haber:

Vatandaşları sevindiren jest: Pazar tezgahı alışverişi kendi cebinden yaptı, vatandaşlara ücretsiz dağıttı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.