h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Bağcılar’da yaşanan kan davası cinayetinde karar: Sanık, “Size hesap vereceğim” dedi

Bağcılar’da yaşanan kan davası cinayetinde karar: Sanık, “Size hesap vereceğim” dedi

Bağcılar'da kan davası nedeniyle öldürülen Hüseyin Demir'in davasında 3 sanığa müebbet hapis cezası verildi. Serkan Yağız ise müşteki aileye dönerek "Sizin için döneceğim" dedi. İstanbul'da 15 yaşındaki Yasin Yağız'ın öldürülmesiyle başlayan husumet sonucu Hüseyin Demir'i öldüren sanıkların duruşması görüldü. Mahkeme, Ferhat ve Nevzat Yağız'ın beraatine karar verirken, Serkan, Kamuran ve Alaattin Yağız'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kararın ardından Serkan Yağız müştekilere tehdit mesajı gönderdi. İddianamede ise olayın detayları ve kan davası nedeniyle aralarındaki husumet yer aldı.

Bağcılar’da kan davası nedeniyle Hüseyin Demir’in sokak ortasında öldürüldüğü iddiasıyla aynı aileden 5 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, 3 sanığa müebbet hapis cezası verdi. Kararı duyan sanık Serkan Yağız, müşteki aileye dönerek “Sizin için döneceğim” şeklinde konuştu.

18 Şubat 2019 tarihinde İstanbul’da meydana gelen olayda, 15 yaşındaki Yasin Yağız bıçaklanarak öldürülmüştü. Cinayetin işlenmesi üzerine Yahya ve Zekeriya Demir tutuklanırken, Hüseyin Demir ise Yağız ailesi tarafından tehdit edilmeye başlamıştı. Kan davası nedeniyle gerilim arttı ve sonunda Hüseyin Demir, kuzeni Serkan Yağız tarafından Bağcılar’da silahla vurularak öldürüldü. Davaya ilişkin karar duruşması görüldü.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Serkan Yağız ile tutuksuz sanıklar Kamuran, Nevzat ve Alaattin Yağız ve avukatları hazır bulundu. Karara ilişkin şikayetlerin devam ettiğini söyleyen Hüseyin Demir’in ailesi, mahkemeden adalet talebinde bulundu. Mahkeme, ardından kararını açıklamaya geçti ve sanıklara son sözlerini sordu.

Sanık Alaattin Yağız ve Kamuran Yağız, suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti. Sanık Nevzat Yağız, Serkan Yağız’ın olayı habersiz gerçekleştirdiğini belirterek onu kınamıştı. Tutuklu sanık Serkan Yağız ise pişman olduğunu ifade ederek, duruşma salonunda savunma yaptı.

Sanıkların son sözlerinin ardından kararını açıklayan mahkeme, Ferhat ve Nevzat Yağız’ın ayrı ayrı beraatine hükmetti. Mahkeme Serkan, Kamuran ve Alaattin Yağız’ı ise müebbet hapisle cezalandırdı. Mahkeme, sanıkların geleceği üzerindeki etkilerini dikkate alarak hapis cezasını müebbet hapse indirdi. Tutuksuz sanıklar Kamuran Yağız ve Alaattin Yağız’ın kaçabilecekleri şüphesiyle tutuklanmasına karar verildi. Sanıklar duruşma salonunda polisler tarafından kelepçelenerek götürüldü. Kararın ardından sanık Serkan Yağız, müşteki aileye dönerek “Sizin için döneceğim” dedi.

Duruşmanın bitmesinin ardından konuşan müşteki avukatı Bahaeddin Özdemir, sanıkların tutuklanmasını talep ettiklerini ve nihayetinde tutuklama kararı çıktığını belirtti. Adaletin yerini bulduğunu ifade eden Özdemir, ailelerin güvenlerini koruduklarını ve kan davalarının tekrar yaşanmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Olaya ilişkin iddianamede ise 6 Ocak 2021 tarihinde meydana gelen olayın detayları yer alıyordu. İddianameye göre sanık Serkan Yağız, Hüseyin Demir’i olay günü iş yerinin yakınında takip etmiş ve beklemişti. Serkan Yağız’ın diğer sanıklarla birlikte maktule takip etmesinin nedeni, aralarındaki husumetti. Yağız’ın Hüseyin Demir’e ateş ettiği ve kurbanın bir dükkana kaçarak saklandığı, ancak sanığın dükkanda başka kişiler de olmasına rağmen ateş ederek öldürdüğü belirtilmişti. Sanıkların, Yasin Yağız’ın öldürülmesinden duydukları öç alma ve kan gütme niyetiyle hareket ettikleri iddia edilmişti. İddianamede, sanıklar Serkan Yağız, Ferhat Yağız, Kamuran Yağız, Nevzat Yağız ve Alaattin Yağız hakkında “tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

Elektrik akımına maruz kalan bir kişi hayatını kaybetti

Sıradaki haber:

Elektrik akımına maruz kalan bir kişi hayatını kaybetti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.