h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ayvalı Mahallesi’nde 2600 adet zeytin fidanı halka dağıtıldı.

Ayvalı Mahallesi’nde 2600 adet zeytin fidanı halka dağıtıldı.

Erzurum'un Oltu ilçesindeki Ayvalı Mahallesi'nde 2 bin 600 zeytin fidanı dağıtıldı. Ayvalı sakinleri, zeytincilik sayesinde yeni bir gelir kaynağı elde etmeye başladı. Mersin'de yaşayan Oltulu hayırsever Cemalettin Akbulut, Ayvalı köy sakinlerine zeytin fidanları hibe etti. Etkinlikte konuşan muhtar Musa Demir, fidan desteğine teşekkür etti. İl Tarım Müdürü Alpaslan Kenger, Ayvalı'ya gelen destekler için teşekkür etti. Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Ayvalı'nın en büyük ve çalışkan mahalle olduğunu belirtti. Kaymakam İbrahim Gökmen ise zeytin fidanı dağıtımını Cumhuriyetin yüzüncü yılında gerçekleştirdiklerini söyledi. Fidanlar, mahalle sakinlerine dağıtıldı.

Erzurum’un Oltu ilçesinin Ayvalı Mahallesi’nde, kış şehri olarak bilinen bölgenin yeşil dokusunu zenginleştirmek amacıyla 2 bin 600 adet zeytin fidanı dağıtıldı. Ayvalı sakinlerinin geçim kaynakları arasında yer alan sebze ve meyvecilik, zeytincilikle yeni bir boyut kazandı. Mersin’de yaşayan Oltulu hayırsever iş insanı Cemalettin Akbulut, Ayvalı Mahallesinde zeytin yetiştiğini öğrenince köy sakinlerine 2 bin 600 zeytin fidanı hediye etti. Dağıtım programında konuşan Ayvalı mahallesi muhtarı Musa Demir, fidan desteğinden dolayı teşekkür etti. Programa katılan Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger ise, Ayvalılı çiftçilerin zeytin yetiştirme çalışmalarının başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve ekonomik kazanç elde ettiklerini belirterek, zeytin fidanı desteği taleplerine yanıt verdiklerini söyledi. Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı da Ayvalı mahallesinin Oltu’nun en büyük ve en çalışkan mahallesi olduğunu vurgulayarak, zeytin üretiminin de en iyi şekilde gerçekleştirileceğine inandığını ifade etti. Oltu Kaymakamı İbrahim Gökmen ise zeytin fidanlarının dağıtımının, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü olması nedeniyle önemli bir anlam taşıdığını belirterek, Oltulu iş insanı Cemalettin Akbulut’a bağış ve destekleri için teşekkür etti. Ayvalı Mahallesi’nin düşük rakıma sahip olduğunu ve iklim özellikleri bakımından Erzurum’un Adana’sı gibi bir konumda bulunduğunu ifade eden Kaymakam Gökmen, iklim değişiklikleriyle birlikte zeytin yetiştiriciliğine geçiş yapmanın bölge ekonomisi için önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Zeytin fidanlarının mahalle sakinlerine dağıtımının ardından program sona erdi.

Kars’ta farklı suçlardan aranması bulunan 15 kişi gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Kars’ta farklı suçlardan aranması bulunan 15 kişi gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.