h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ayhan Bora Kaplan’ın liderlik ettiği suç örgütüyle ilgili iddianame kabul edildi

Ayhan Bora Kaplan’ın liderlik ettiği suç örgütüyle ilgili iddianame kabul edildi

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan adlı bir suç örgütü hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, örgütün lideri Kaplan ve diğer yöneticileri suç örgütünün işlediği bir dizi suçtan dolayı sorumlu tutuldu. Talep edilen cezalar arasında müebbet hapis cezası bulunuyor. Diğer 55 sanık içinse çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi. Bu önemli gelişme, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile ortaya çıktı.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianame, 61 şüpheli hakkında 28’inin tutuklu olduğu bir Ankara mahkemesi tarafından kabul edildi. Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri, suç örgütünün işlediği tüm suçlardan sorumlu tutuldu. İddianamede, Ayhan Bora Kaplan ile Yusuf İzzet Savaş, Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik gibi örgüt yöneticileri hakkında bir dizi suçlama bulunuyor. Bu suçlamalar arasında ‘silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘kasten öldürme’, ‘nitelikli kasten öldürme’, 7 kişiye yönelik ‘kasten yaralama’, 2 kişiye yönelik ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, 2 kişiye yönelik ‘nitelikli yağma’, ‘eziyet’, ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’, ‘suç üstlenme’ ve 2 kez ‘suçluyu kayırma’ gibi suçlar yer alıyor. İddianamede, bu suçlardan dolayı Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri hakkında maksimum ceza olan 2’şer kez müebbet ve 169 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Diğer 55 sanık için ise çeşitli sürelerde hapis cezası talep edilirken, hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kula’da insan kaçakçılığı yapan şahıs yakalandı!

Sıradaki haber:

Kula’da insan kaçakçılığı yapan şahıs yakalandı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.