h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ayakkabı Boyayarak Ev Satın Alan Vatandaş, Çocuklarını Okutmak İçin İlginç Yöntem Kullandı

Ayakkabı Boyayarak Ev Satın Alan Vatandaş, Çocuklarını Okutmak İçin İlginç Yöntem Kullandı

Aksaray'da 32 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Zülfikar Emlik, çocuklarını okutup ev sahibi oldu. Güzelyurt ilçesinden şehir merkezine göç eden Emlik, ayakkabı boyacılığından kazandığı parayla 2 oğlunu evlendirdi ve kendine ev aldı. Şimdi ise inşaatlarda boyacılık yaparak geçimini sürdürüyor. Emekli olmak isteyen Emlik, 32 senedir her mevsim Ulu Camii önünde ayakkabı boyuyor.

Aksaray’da 60 yaşındaki Zülfikar Emlik, 32 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlamaktadır. Güzelyurt ilçesine bağlı Sivrihisar köyünden Aksaray’a göç eden Emlik, eşi ve çocuklarıyla birlikte şehir merkezine yerleşti. Ancak aradığı işi bulamayan Emlik, ayakkabı boyacılığına yönelerek hayatını sürdürmeye başladı. 1992 yılında Ulu Camii önünde bir ayakkabı boyama sandığı satın alan Emlik, sabahın erken saatlerinde ayakkabı boyama ve keçe satışı yaparak gelir elde etti. Bu gelir sayesinde o dönemde okul çağında olan 2 oğlunu okutan Emlik, ardından sırayla onları da evlendirdi. Ayakkabı boyacılığıyla kazandığı para ile ev sahibi olan Emlik, şimdilerde ise inşaatlarda boyacılık yaparak geçimini sürdürmektedir. Emekli olabilmek için ise bekleyişini sürdüren ayakkabı boyacısı Emlik, eşimle birlikte yaşamaktadır.

Ayakkabı boyacısı Emlik’in ne koşullarda ayakkabı boyadığını anlatan, “Güzelyurt Sivrihisar köyünden Aksaray’a geldim. Bir ayakkabı boya sandığı aldım ve burada ayakkabı boyamaya başladım. Çalışıyor, çabalıyorum. Çocuklarımı okuttum, evlendirdim, iş sahibi yaptım. Biri güvenlik, biri de bir şirkette çalışıyor. Soğuk, kış demeden burada Ulu Camii’nin önünde ayakkabı boyuyorum. 32 yıldır buradayım. Kışın, yazın burada ayakkabıları boyuyoruz ve ekmeğimizi evimize götürüyoruz. İki çocuğumu okuttum, kendime ev aldım. Onlar kirada oturuyor. Ben de gelip gidiyorum, çalışıyorum ve onlara katkıda bulunuyorum. Allah’a şükürler olsun. Bu şekilde geçimimizi sağlıyoruz. Ufak tefek arkadaşlar da gelip ayakkabılarını boyatıyor, bize de birkaç kuruş para yardımı yapıyorlar” sözleriyle Emlik, uzun yıllardır yerine getirdiği mesleğini ve yaşadığı zorlukları dile getirdi.

Görsel Uzmanı Olarak Yetiştiler: Ürün Fotoğrafçılığına Dair Yeni Bir Başarı Hikayesi

Sıradaki haber:

Görsel Uzmanı Olarak Yetiştiler: Ürün Fotoğrafçılığına Dair Yeni Bir Başarı Hikayesi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.