h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Avusturya’da iltica başvurusu reddedilen Türk vatandaşı, nikah masasındayken sınır dışı edildi

Avusturya’da iltica başvurusu reddedilen Türk vatandaşı, nikah masasındayken sınır dışı edildi

Avusturya'da iltica başvurusu reddedilen bir Türk vatandaşı olan 27 yaşındaki Hamza, Alman nişanlısıyla nikah masasında bulunduğu sırada gözaltına alınarak sınır dışı edildi. Yetkililere göre Hamza, Avusturya'yı 10 gün önce terk etmesi gerektiği halde kaçak olarak bulunduğu için suç işlemişti. Hamza'nın avukatı, müvekkilinin Türkiye'ye gönderileceğini ve asker kaçağı olduğunu belirtti.

Avusturya’da İltica Başvurusu Reddedilen Türk Vatandaşı Nikah Masasında Gözaltına Alındı

27 yaşındaki Türk vatandaşı Hamza, Avusturya’da iltica başvurusunun reddedilmesi üzerine Alman nişanlısı Gundula ile düğün hazırlıkları yaparken büyük bir şokla karşılaştı. Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi yetkilileri tarafından nikah masasında gözaltına alınan Hamza, ardından sınır dışı edildi.

Olay, Aşağı Avusturya eyaletine bağlı Vösendorf kasabasında gerçekleşti. Hamza ve Gundula çiftinin 13 Ocak tarihinde yapacakları nikah töreni beklenmedik bir şekilde baskına uğradı. Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi’nden 12 yetkili, nikah masasında bulunan Hamza’yı gözaltına alarak sınır dışı edilme sürecini başlattı. Bu durum karşısında şaşkına dönen Gundula ise gözyaşlarını tutamadı.

Nikahın hemen ardından Hamza’nın gözaltına alınması isteğinde bulunan konuklar, olumsuz yanıt aldı. Hamza’nın gelini olan Gundula, hakkının olduğunu ve evlenmek için mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi. Ancak bir yetkili, “Haklısın, ancak bugün değil. Gözaltı işlemi şimdi gerçekleşecek” yanıtını verdi.

Yetkililer, Hamza’nın Avusturya’yı 10 gün önce terk etmesi gerektiğini ve bu nedenle kaçak olarak ülkede bulunduğunu belirtti. Genç adamın avukatı Gregor Klammer ise müvekkilinin asker kaçağı olduğunu ve Türkiye’ye gönderileceğini açıkladı. Bu olay, Avusturya’da iltica başvurusu reddedilen Türk vatandaşlarının karşılaştığı zorlukları bir kez daha gündeme taşıdı.

Hurdalıkta başlayan yangın hızlı müdahale sayesinde kontrol altına alındı

Sıradaki haber:

Hurdalıkta başlayan yangın hızlı müdahale sayesinde kontrol altına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.