h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Arayanlar dikkat! Hacze giden genç avukata saldırı gerçekleşti!

Arayanlar dikkat! Hacze giden genç avukata saldırı gerçekleşti!

Adana'da bir stajyer avukat, hacze gitmek için bir evi ziyaret ettiğinde ev sahibinin kardeşi ve annesi tarafından sözlü saldırıya uğradı. Kadın avukat, saldırganlardan şikayetçi oldu ve avukatlara yönelik saldırıların son bulmasını istedi. Olayın ardından polis araya girerek saldırganı uzaklaştırdı. Stajyer avukat, Şanlıurfa'da yaşanan bir benzer olay nedeniyle korku içinde olduğunu belirtti ve yaşadığı saldırıları kınadı. Avukatları desteklemeye çağıran genç kadın, mesleği icra etmekten vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Adana’da hacze giden bir stajyer avukat kadın, ev sahibinin kardeşi ve annesi tarafından sözlü saldırıya maruz kaldı. Söylemlerinden dolayı şikayetçi olan genç kadın, “Seni sakat bırakırım” diyerek birçok kez saldırıya uğradı. Avukatlara yönelik saldırıların sona ermesini istiyor.

Olay, 11 Ocak Perşembe günü Adana’nın Çukurova ilçesinde meydana geldi. Stajyer avukat Melisa Nazlıgüneş (23), Arda A.’nın evine haciz işlemi için Adana 1. Genel İcra Dairesi tarafından gönderildi.

Icra memurları ve polis eşliğinde icra işlemi için eve giden avukat Nazlıgüneş, Arda A.’nın erkek kardeşi Semih A. ve annesi Rabia A. tarafından sürekli sözlü şekilde saldırıya uğradı.

Melisa Nazlıgüneş, Semih A. ve annesinin sözlü ifadelerini zabıta tutanağına geçirmek istedi. Ancak bu durum Semih A.’yı sinirlendirdi ve genç avukata saldırmaya çalışarak “Seni sakat bırakırım” dedi. Polis ekipleri, saldırganı uzaklaştırarak olayı önledi.

Bunun üzerine stajyer avukat Melisa Nazlıgüneş, Semih A. hakkında 100. Yıl Şehit Rüştü Bayram Polis Merkezi Amirliği’ne şikayetçi oldu.

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Nazlıgüneş, bir hafta önce Şanlıurfa’da stajyer avukat Büşra Teksöğüt’ün ayaklarının kırıldığını ve kendisinin de çok korktuğunu belirtti. Nazlıgüneş, “Mesleğimi icra etmem engellendi. Sürekli haciz mahallinden uzaklaştırılmaya çalışıldım. Bana hakaret ve tehditlerde bulundular. Neredeyse fiziksel bir şiddet yaşanacaktı. Eğer polis orada olmasaydı, sonuçları düşünmek istemiyorum. Hem şahıs hem de annesi bana hakaretlerde bulundu” dedi.

Hacize gitmekten korktuklarını söyleyen Melisa Nazlıgüneş, avukatların birbirini desteklemesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu dosyanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Artık icra dosyalarına daha temkinli yaklaşacağım, ancak daha da güçlendiğimizde kimse mesleğimizi engelleyemez” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’da 23 ton uyuşturucu, güvenlik güçleri tarafından imha edildi

Sıradaki haber:

Diyarbakır’da 23 ton uyuşturucu, güvenlik güçleri tarafından imha edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.